Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

DJ tilbyder krisehjælp efter skyderiet i Field’s

Uanset om man er erfaren eller ny i faget, kan det være hårdt at dække en begivenhed som skyderiet i storcenteret Field’s, hvor flere mennesker søndag den 3. juli mistede livet. Derfor tilbyder Dansk Journalistforbund nu sine medlemmer gratis hjælp fra en psykolog, så der er mulighed for at tale oplevelser og tanker igennem.

Øje

Andreas Weiland

Brug for sparring eller krisehjælp?  Ring til 3342 8000 og tast 4 for at få fat i teamet hos Karriere og Trivsel.

”Mange af de store mediearbejdspladser er blevet gode til at tilbyde hjælp og debriefing efter den type opgaver, men mange af DJ’s medlemmer er freelancere eller arbejder steder uden den slags tilbud, så derfor vil vi nu sikre, at alle får et tilbud om hjælp,” siger Tine Johansen, der er formand for Dansk Journalistforbund - Medier & kommunikation.

Tine Johansen opfordrer alle medlemmer til at passe godt på sig selv, for det er voldsomt at dække den slags begivenheder. Også selv om man ikke har stået i forreste række ved Field’s. Det kan være præcis lige så belastende at være den, der redigerer indslag eller artikler eller på andre måder skal informere eller kommunikere om skyderiet.

Har du brug for sparring eller krisehjælp, skal du kontakte Dansk Journalistforbund. Ring til 33428000 og tast 4 for at få fat i teamet hos Karriere og Trivsel. Herfra kan du blive henvist til Dansk Krisetjeneste.

Tilbuddet gælder frem til udgangen af september.

Også i forhold til krigen i Ukraine har det været aktuelt at tilbyde DJ’s medlemmer hjælp til at bearbejde voldsomme indtryk, og her gav krisepsykolog Rikke Høgsted en række gode råd, som Journalisten videregav. Du kan læse dem nederst i denne artikel: Rasmus og Simon dækker Ukraine og vender oplevelserne med hinanden - Journalisten

For DJ-medlemmer, der er kunder hos PFA, er det også en mulighed at få rådgivning og sparring på en psykologisk hotline, som kan kontaktes på 40228165. Her er åbent døgnet rundt, oplyser PFA.

Også forsikringsselskabet Tryg tilbyder krisehjælp til sine kunder, og her er nummeret 44204554.

Kommentarer