Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

DJ til Christiansborg: Husk de mange, der hverken er klassiske lønmodtagere eller selvstændige

Når hjælpepakkerne skal udfases, er der brug for særligt fokus på dem, hvis arbejdsliv er en kombination af at være ansat, freelancer og selvstændig.

Allan Boye Thulstrup

Jacob Nielsen

Forårssol og udsigt til genåbning kalder på optimismen, men hos Dansk Journalistforbund – Medier & kommunikation hersker også en anelse nervøsitet. 

For ganske vist er de eksisterende hjælpepakker forlænget til og med den 30. juni, men der venter en stor opgave i forhold til at sikre hjælp til de mange DJ-medlemmer, der hverken er klassiske lønmodtagere eller selvstændige, men som har et arbejdsliv med lidt af det hele. 

"Både blandt politikere og i den brede offentlighed er der simpelthen for lidt viden om de mange mennesker, som ikke har en klassisk rolle som lønmodtager eller selvstændig. Derfor er det en topprioritet for DJ at gøre opmærksom på de kombinerede arbejdsliv og på den måde arbejde for at sikre vores medlemmer bedst muligt. Også når hjælpepakkerne skal udfases," siger DJs næstformand Allan Boye Thulstrup 

Fokus på hjælpepakker

DJ's formandskab vil i den kommende tid fokusere på hjælpepakkerne og på andre tiltag, der kan hjælpe DJs medlemmer videre efter den meget lange corona-nedlukning. Og selv om det er positivt, at der i rammeaftalen om genåbningen er fokus på særligt udsatte brancher og underleverandører, vil der være brug for grundigt benarbejde for at få politikerne til at huske på mediearbejderne: 

"Nu gælder det om at dele viden og skabe opmærksomhed omkring mediearbejdernes særlige forhold, da de jo ofte er meget udsatte, når økonomien dykker," siger Allan Boye Thulstrup. 

Brug for kreative løsninger

Nye tal fra Arbejdsløshedskassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog (AJKS) understøtter, at der er brug for en særlig indsats for DJ's medlemmer.  Aktuelt er 11 % af medlemmerne i Dansk Journalistforbunds gruppe berørt af ledighed, og de nyuddannede er særligt hårdt ramt. 

"Der er brug for alle gode kræfter til at tænke gode og kreative løsninger, så vi både får de nyuddannede og andre DJ-medlemmer godt i gang efter den voldsomme corona-nedtur," siger DJ's næstformand. 

Der er dog komplekse regler, så der vil ofte være brug for at søge individuel vejledning.  

Som medlem af DJ og/eller AJKS kan du gøre brug af kompetente rådgivere med dyb indsigt i branchen. 

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.