Gå til hovedindhold
Bliv medlem

DJ tegner overenskomst med fodboldmediet Mediano

Efter et noget langt tilløb har DJ’s hovedbestyrelse godkendt en overenskomst med fodbold-mediet Mediano. ”Det har helt fra starten været vigtigt for os at gøre tingene på den rigtige måde,” siger chefredaktør på Mediano, Peter Brüchmann.

Allerede før Mediano havde fået sit navn og var udkommet med en eneste podcast, kontaktede stifter og nuværende chefredaktør på Mediano, Peter Brüchmann, Dansk Journalistformands daværende formand for at høre, hvordan han gjorde tingene på den rigtige måde i forhold til arbejdsvilkår.

”Jeg ville gerne have råd til, hvordan vi som start-up medie gjorde det ordentligt, for det var vigtigt for os at have ordentlige forhold. Det var 8. marts 2016, så det har været et langt forløb – primært pga. en masse tilfældigheder, for forhandlingerne med DJ har været fine,” siger han.

Overenskomsten dækker 4 DJ-ansatte på Mediano – primært værterne på de forskellige fodboldpodcasts.  

Ifølge Peter Brüchmann har der indtil nu også være ordentlige arbejdsvilkår med pension og fuld løn under barsel. Men en overenskomst kan noget mere:

”En overenskomst er jo en formalisering og anerkendelse af gode arbejdsvilkår. Rent konkret er det mest teknikaliteter, der er ændres, men vi vil gerne sende et signal om, hvordan vi som en del af den nye verden som start-up har respekt for den gamle verden. Og jeg synes, det er en god case for både os som start-up og for DJ på, hvordan den etablerede medieverden kan rumme den nye verden,” siger han.

"Vi skal have orden i penalhuset"

Peter Brüchmann har selv en lang karriere i det, han kalder den etablerede medieverden – både på BT og på TV 2. Og begge steder har han set vigtigheden af at have ordentlige vilkår for de ansatte.

”Jeg har i min tid i branchen haft stort udbytte af at involvere tillidsrepræsentanter og medarbejdere i beslutningsprocesser – både på TV 2 og på BT var der store forandringsprocesser med konsekvens for medarbejdere, og da er det vigtigt at involvere medarbejderne og signalere, at man respekterer dem. Det er en overenskomst også et tegn på,” mener han.

Og så er der ifølge Peter Brüchmann en ekstra detalje, der gør, at Mediano skal gå forrest:

”Vi har på Mediano været temmelig mediekritiske i vores tid og har måske ikke mange venner i mediebranchen. Derfor er vi nødt til selv at have orden i penalhuset. Vi har lavet det medie, vi selv syntes, der manglede, og ikke været bange for at sige det højt. Derfor bliver vi måske kigget ekstra efter i kortene. For os har det været vigtigt at overholde markedsføringsloven og ikke lave skjult markedsføring – og så at have gode arbejdsvilkår for vores ansatte. Og de to ting synes jeg hænger tæt sammen,” siger han.

Kommentarer