Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

DJ styrer pressecenteret på årets Folkemøde

Dansk Journalistforbund (DJ) indgår i år et nyt samarbejde med Folkemødet om driften af pressecentret. Journalister, der ønsker at bruge pressecentrets faciliteter skal akkrediteres hos Folkemødet.

I 2016 var der godt 600 akkrediterede journalister på Folkemødet i Allinge på Bornholm midt i juni-måned. Og når et lignende antal i år besøger klippeøen, vil de i det officielle pressecenter bliver mødt af udsendte fra DJ, der sørger for, at den arbejdende presse har ordentlige forhold.

Det sker fordi DJ efter forespørgsel fra Folkemøde-sekretariatet har valgt at sige ja tak til at stå for driften af pressecentret, der er placeret centralt i Allinge - i Nordlandshallen.

Direktør for Folkemødet Mads Akselbo Holm siger:

”Vores pressecenter er hjertet i vores facilitering af journalister og andre mediefolk i forbindelse med Folkemødet. Derfor har det været afgørende for os at søge et partnerskab med Dansk Journalistforbund, da de kan være med til at løfte vores Pressecenter til næste niveau. Det er mit håb, at samarbejdet over de kommende år vil udmønte sig i et pressecenter på endnu højere niveau". 

Formand for DJ Lars Werge siger: 

”DJ har været med siden Folkemødets start, og støtter op om et sted for den stærke demokratiske samtale. Når så mange af vores medlemmer er samlet på samme sted, får vi med driften af pressecentret både en mulighed for at hjælpe egne medlemmer, og samtidig række organisationen bag Folkemødet en hjælpende hånd”. 

I pressecentret vil akkrediterede journalister kunne arbejde i ro og fred, foretage interview, slappe af og af Folkemødet blive briefet om dagens aktiviteter på Folkemødet. Der vil desuden være forbedrede netværksfaciliteter, kaffe, dagens aviser og mulighed for at opbevare udstyr. 

Pressecentret vil have åbent fra klokken 8 om morgenen til klokken 20 om aftenen torsdag, fredag og lørdag. Onsdag fra 12-16 og søndag fra 8-13. 

Alle der skal have adgang til pressecentret skal akkrediteres via Folkemødets hjemmeside 

DJ afholder 12 arrangementer om medier, kommunikation, politik og arbejdsmarked i eget telt bag Allinge Røgeri. Programmet er offentliggjort og kan ses her.