Gå til hovedindhold
Bliv medlem

DJ støtter Ukraines journalistforbund med 50.000 kr.

Da DJ tidligere i år meldte sig endegyldigt ud af det Internationale Journalistforbund, IFJ, besluttede DJ’s forretningsudvalg samtidig, at det sparede kontingent i stedet skulle finansiere en pulje, der kan støtte udsatte presse- og mediefolk rundt omkring i verden.

Ukraine

Illustration (Kirill Zharkoy, Unsplash/Mikkel Inumineq, DJ)

Det får ukrainske journalister nu konkret at mærke, da DJ donerer 50.000 kr. til det ukrainske journalistforbunds (NUJU) ”Emergency Fund”, som støtter udsatte journalister med helt basal hjælp.

NUJU Emergency Fund støtter primært med tre ting:

  • Direkte økonomisk støtte til skadede journalister
  • Assistance til journalister, der har brug for evakuering eller genhusning
  • Akut hjælp til fysik ødelagte redaktioner

Næstformand i DJ, Allan Boye Thulstrup, er glad for at kunne omdirigere noget af IFJ-kontingentet til ukrainske kollegaer.

”Da vi i DJ på delegeretmødet besluttede os for at melde os ud af IFJ, var vi også  enige om i , at det ikke skulle være en spareøvelse. Derfor oprettede vi en fond finansieret af det sparede kontingent, som udgør ca. 500.000 kr. om året, til i stedet at støtte udsatte.”

Og at det bliver mediefolk i Ukraine, der modtager en af de første donationer fra fonden er oplagt, lyder det fra Allan Boye Thulstrup.

”Mediefolk i Ukraine har været og er stadig MEGET udsatte. Rigtig mange har mistet deres arbejde, men kæmper stadig for at levere nyheder til befolkningen, blandt andet via simple flyverblade. Så det er vigtigt, at vi kan støtte kollegaer i Ukraine direkte via denne donation,” siger han.

I sidste uge sendte DJ's Safety Fund 10.000 dollars afsted i støtte til journalister i Gaza.

Kommentarer