Gå til hovedindhold
Bliv medlem

DJ sparer på huslejen fra 2024, men investerer i medlemsorganisering

Selv om DJ har penge i banken, så skal der være bedre balance mellem indtægter og udgifter. Derfor har hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund – Medier & Kommunikation vedtaget en række tiltag, som betyder besparelser for 1,4 millioner kroner i 2024. Men selv om der spares på den daglige drift, så vil DJ samtidig investere i medlemmerne de kommende år.

Dansk Journalistforbund

Rikke Ahm

”DJ skal være en attraktiv fagforening, hvor vi har fokus på medlemmerne. Så selv om det ikke er sjovt at skrue ned, så er det en ret beskeden besparelse, som alene handler om at skabe bedre balance mellem indtægter og udgifter. For mig er det vigtigste, at vi samtidig investerer i at blive en stærkere fagforening for alle medlemsgrupper og i den kommende tid med et særligt fokus på kommunikatører og freelancere samt studerende og dimittender,” siger DJ-formand Tine Johansen. 

De vedtagne besparelser vil især kunne mærkes af DJ’s ansatte, men der skrues også op for de digitale løsninger, og der indføres gebyr på haste-pressekort:  

  • DJ opsiger lejemål på Gl. Strand nr. 50, hvor juridisk afdeling har siddet. Disse medarbejdere vil få plads i nr. 46 i stedet.  

  • Det undersøges, om det nuværende Aarhus-kontor kan opsiges til fordel for et billigere lejemål. 

  • DJ’s velkomstcenter digitaliseres, så man selv tjekker ind til møder og kurser. Telefonsystemet vil også blive ændret. Der informeres naturligvis nærmere, inden ændringerne træder i kraft i løbet af foråret 2024. 

  • Der indføres et gebyr på 500 kroner for haste-pressekort, mens det er gratis at få udstedt pressekort på helt almindelig vis. Også her kommer mere information, inden ændringen træder i kraft i løbet af første kvartal 2024. 

  • En række lidt mindre besparelser. 

Investering i kommunikatører, freelancere og studerende/dimittender

”Jeg synes, at det er en god plan med de rette balancer. Og den giver ro til at fokusere på den store opgave for DJ i 2024: Nemlig at være så relevant som mulig for alle vores medlemsgrupper,” siger Tine Johansen. 

Hovedbestyrelsen i DJ har tidligere besluttet, at der i 2024 og 2025 investeres godt 3 millioner kroner i en organiseringsindsats med særligt fokus på studerende og dimittender. Samtidig får kommunikationsområdet ekstra opmærksomhed, og på hovedbestyrelsesmødet tirsdag blev det besluttet at sætte penge af til et pilotprojekt, der skal styrke freelanceres position på udvalgte arbejdspladser ved at etablere freelanceklubber. 

Kommentarer