Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

DJ sikrer medlemmer adgang til områder med indrejseforbud

Fra og med 1. oktober skal alle danskere, der ønsker at rejse til dele af Syrien og dele af Irak have en særlig tilladelse hos politiet som en del af regeringens terrorbekæmpelse. DJ har sikret, at alle medlemmer af forbundet, der har et pressekort, kan få adgang til at dække områder, hvor IS dominerer. Opdateret 10/10.

Som en del af regeringens foranstaltninger mod at undgå hjemvendte, såkaldte ’Syriens-krigere’, indføres fra 1. oktober, at alle danske statsborgere, der ikke opfylder en række betingelser, skal have personlig og konkret tilladelse af politiet til at opholde sig i dele af Syrien og Irak. 

Og det kunne hurtigt skabe problemer for blandt andre journalister, der skal dække konflikterne i området. Derfor har DJ fra starten været kritisk over for det nye tiltag, og arbejdet på, at forbuddet ikke skulle gælde journalister med pressekort.

Og det har Justitsministeriet lyttet til. Derfor har DJ nu mulighed for, at søge om tilladelse på vegne af alle medlemmer med pressekort, så medlemmer, der ønsker at rejse til de pågældende områder, ikke selv behøver at søge om tilladelse. Denne kollektive tilladelse sikrer derfor, at den uafhængige presse kan dække de berørte områder.

DJ’s formand Lars Werge udtaler:

”Det har ligget os meget på sinde at sikre, at vores medlemmer ikke blev berørt af dette forbud. Det ville være en svækkelse af den frie presses muligheder. Samtidig er jeg godt tilfreds med, at vi har fået opfyldt det krav, at alle medlemmer af DJ stilles lige, så der for eksempel ikke er forskel på om man kan få tilladelse som ansat på en stor tv-station eller som freelancer, der dækker de berørte områder”.

(opdatering 10. oktober)

DJ-medlemmer med pressekort, der udfører journalistisk arbejde, kan nu entrere de berørte områder under en kollektiv tilladelse gennem DJ.

Overvejer du at tage til et af de nævnte områder på journalistisk arbejde og har du spørgsmål til de nye adgangsbestemmelser, kan du kontakte Hans Jørgen Dybro i DJ på 33428000. DJ opfordrer desuden til, at medlemmer kontakter forbundet såfremt de har brug for råd og vejledning om at arbejde i konflikzoner.

Læs hele pressemeddelelsen fra Justitsministeriet.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.