Gå til hovedindhold
Bliv medlem

DJ-næstformand: Efteruddannelse er fremtidssikring

Er du fastansat på en DJ-overenskomst, så har du i mange tilfælde ret til arbejdsgiverbetalt efteruddannelse. For freelancere og selvstændige er der forskellige muligheder for at få støtte til kurser.

allan

Jacob Nielsen

Chat GPT, podcast, klimajournalistik, sociale medier og UX er blot nogle af de emner, som er på programmet i Mediernes Efteruddannelses nye forårsprogram. Tilmeldingen til kurserne er netop åbnede 13. november, og der er et væld af muligheder for at dygtiggøre sig og blive opdateret med ny viden inden for mange forskellige områder i medie- og kommunikationsbranchen.

Mange fastansatte på en DJ-overenskomst har ret til betalt efteruddannelse hvert år: Og det er en mulighed, som man ikke må gå glip af, mener næstformand i DJ, Allan Boye Thulstrup.

 ”I både medie- og kommunikationsbranchen accelerer udviklingen hurtigere end nogensinde. Der kan efteruddannelse både være vejen til at blive opdateret i forhold til sine aktuelle opgaver eller den inspirerende pause fra hverdagen, som kan give friske perspektiver”, siger han og fortsætter:

”For de af vores medlemmer, der har ret til efteruddannelse i deres overenskomst, kan der kun lyde en opfordring til at komme afsted. Og for dem, der skal argumentere sig til at komme af sted, synes jeg, at det aktuelle katalog byder på mange kurser, som enhver chef burde kunne se fornuften i.”

Freelancere og selvstændige kan søge støtte

Hvis man ikke har ret til betalt efteruddannelse i sin overenskomst, er der stadig gode muligheder for få støtte til sin efteruddannelse. DJ har blandt andet en aftale med Pressens Uddannelsesfond, hvor freelancere og selvstændige DJ-medlemmer kan få økonomisk støtte, når man deltager i kurser udbudt af Mediernes Efteruddannelse. Det er dog en forudsætning for støtte, at tilmeldingen foregår på Mediernes Efteruddannelses egen portal.

Allan Boye Thulstrup er godt klar over, at det kan være en udfordring for freelancere og selvstændige at komme på efteruddannelse i forhold til tid og økonomi, men han er alligevel klar i sin melding:  

”Jeg vil opfordre alle DJ’s medlemmer at prioritere at få ny viden og inspiration, for det er også en måde at fremtidssikre forretningen på”.

Læs mere om dine muligheder for betalt efteruddannelse eller støtte her.

Se Mediernes Efteruddannelses forårsprogram her.

 

Kommentarer