Gå til hovedindhold
Bliv medlem

DJ klar til afgørende forhandlinger om løn og andre vilkår for godt 1.700 dagsbladsansatte medlemmer

Fredag mødes parterne på dagbladsområdet til en sidste og afgørende forhandling om en ny overenskomst for cirka 1700 DJ-medlemmer på den såkaldte DMA-overenskomst. Bliver parterne ikke enige, ender de i forligsinstitutionen.

DMA-forhandlinger

Sisse Stroyer DJ's forhandlingsdelegation forbereder sig til afgørende møde

Denne fredag formiddag stiller DJ med det helt store og meget velforberedte hold af forhandlere og tillidsfolk hos Dansk Arbejdsgiverforening i København. Efter at have holdt en uges pause er målet af blive enige med arbejdsgiverne om nye overenskomster på en lang række dagblade, der sikrer DJ’s medlemmer en fornuftig lønstigning efter rekordstor reallønsnedgang i 2022, hvor priserne på varer og energi steg meget voldsomt. 

"Fornuftige lønstigninger er et absolut hovedkrav fra DJ," siger forhandlingschef Marianne Molin, der står i spidsen for delegationen. 

Og DJ’s formand Tine Johansen uddyber gerne, hvorfor DJ’s medlemmer på både store og mindre dagblade skal have en lønstigning, selv om mange dagblade de senere måneder har varslet fyringer på grund af en meget anstrengt økonomi: 

"I DJ er vi helt klar over, at mange medier befinder sig i en situation, hvor der er pres på økonomien og samtidig store krav om at tænke nyt og digitalt. Men medierne lever af indhold produceret af DJ’s medlemmer, som også hver eneste dag arbejder hårdt for at nytænke og omstille sig. Derfor skal vores medlemmer have en lønstigning, der kan mærkes," siger Tine Johansen. 

Uret blev sat i stå

Overenskomster aftalt mellem DJ og Danske Mediers Arbejdsgiverforening/Dansk Erhverv skulle egentlig have været færdiggjort 28. februar, men man valgt at ”sætte uret i stå” frem til 2. marts, men det har været nødvendigt med en tænkepause mere, og derfor forhandles der nu fra formiddagen fredag 10. marts. 

Og DJ’s forhandlingschef Marianne Molin forventer, at der skal forhandles ”ind i weekenden”. Hun håber og tror på, at det kan lykkes at nå til enighed, for hvis parterne heller ikke denne gang kan enes, så hedder næste mødested Forligsinstitutionen. 

"Det er mit håb, at det kan lykkes at lave overenskomster sammen med arbejdsgiverne, så vi både får løftet lønnen, men også på andre måder giver DJ’s medlemmer bedre rammer om arbejdsliv, pension og barsel," siger DJ-formand Tine Johansen. 

Kommentarer