Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

DJ klar med individuel hjælp til alle opsagte medlemmer

Det har været en hård uge på flere arbejdspladser i mediebranchen. DJ sender både varme tanker, gode råd og konkret hjælp til alle berørte medlemmer.

Opsigelser

Jakob Carlsen

36 DJ-medlemmer er i denne uge varslet opsagt fra deres job i DR, men også 5 DJ-medlemmer hos Egmont er opsagt i august, og på Sjællandske Medier er alle medarbejdere blevet bedt om at forholde sig til, om de vil indgive ønske om en frivillig fratrædelse. 

Fyringsrunder i DR, på Sjællandske Medier og hos Egmont

"Det er voldsomt at blive opsagt, og jeg kan kun opfordre alle til at bruge både deres tillidsrepræsentanter og DJ til at få svar på alle de mange spørgsmål, der melder sig," siger DJ’s formand Tine Johansen. 

Der kan også være stor forvirring og mange tanker, når man bliver bedt om at overveje at bytte sit job ud med en fratrædelsesordning. Også her er det vigtigt ikke at gå alene rundt med alle tankerne, men at bruge DJ, kollegerne og tillidsrepræsentanterne, lyder opfordringen fra Tine Johansen. 

"Det er lang tid siden, at vi sidst har oplevet så mange opsigelser på kort tid. Derfor er det vigtigt at minde om, at DJ har stor erfaring og ekspertise i at hjælpe. Og både DJ-ansatte og tillidsvalgte vil gøre alt for at få alle godt videre," siger Tine Johansen. 

For DJ er det afgørende at den enkelte hjælpes så godt som muligt, så derfor vil alle opsagte blive kontaktet personligt i løbet af de kommende uger. Derudover vil alle de opsagte i DR blive indkaldt til møder med både karrieremæssig og juridisk rådgivning, fortæller leder af DJ’s afdeling for Arbejdsliv, Marianne Molin. 

"Vi skal både rådgive og hjælpe videre, men vi skal også give den enkelte mulighed for at være ked af det eller vred, for der er virkelig mange følelser i at være opsagt," siger Marianne Molin. 

Et vigtigt råd er at give sig selv lov til at forstå, hvad der er sket. Du kan her læse mere om, hvorfor det er vigtigt at give sig selv tid plus andre gode råd til den første tid efter en opsigelse: 

Kommentarer