Gå til hovedindhold
Bliv medlem

DJ kan hjælpe dig, hvis din stemme eller dit ansigt misbruges digitalt

Svindlere misbruger i stigende grad kendte ansigter og stemmer på blandt andet sociale medier. DJ kan hjælpe dig med at få fjernet stemmekloner og deepfakes på nettet af dig.

Nye AI-teknologier som deepfakes og stemmekloner gør det muligt at misbruge dit ansigt eller din stemme med formål om at generere nyt indhold, der til forveksling ligner eller lyder som dig. Hvis du bruger dit ansigt eller din stemme som en del af dit arbejde fx som studievært, influent, radiovært eller speaker, kan DJ via sit medlemskab i RettighedsAlliancen sørge for at fjerne de ulovlige kopier af dit ansigt eller din stemme.

For at blive udsat for stemmekloner og deepfakes er ikke alene frustrerende og grænseoverskridende: Det er ulovligt og en krænkelse af dine rettigheder.

En reel og konstant trussel

RettighedsAlliancen er en forening af store og små virksomheder og organisationer inden for de kreative brancher – heriblandt Dansk Journalistforbund – Medier & Kommunikation. RettighedsAlliancen har blandt andet til formål at håndhæve ophavsretten på internettet – fx i forhold til retten til eget ansigt og stemme. For nylig hjalp RettighedsAlliancen skuespiller David Bateson med at få fjernet stemmekloner fra TikTok og Facebook:

"Den ulovlige udnyttelse af min stemme er reel og en konstant trussel, fordi den er så genkendelig - tak til 10 års erfaring som engelsk speaker til en stor del af LEGO-reklamefilm på engelsk, og 23 år som stemme til IO Interactive's Hitman computerspil hovedfigur, Agent 47. Jeg sætter stor pris på RettighedsAlliancens arbejde med at beskytte mit livsværk, evnen til at forsørge min familie, og mit ry som speaker," siger han.

Bliver du udsat for deepfakes og/eller stemmekloner på sociale medier? 

Skriv til DJ

Kommentarer