Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

DJ iværksætter ekstern undersøgelse af forbundets politiske organisation

DJ’s hovedbestyrelse vedtog på et møde onsdag den 7. oktober at iværksætte en ekstern undersøgelse af seksuel chikane og sexisme i DJ’s politiske organisation.

DJ’s hovedbestyrelse vedtog på et møde onsdag den 7. oktober at iværksætte en ekstern undersøgelse af seksuel chikane og sexisme i DJ’s politiske organisation, der drives af fagligt aktive medlemmer i kredse, grupper, foreninger og organisationer, som er inddelt efter fagfællesskab eller situation.

Tilbage i 2017 foretog DJ, på baggrund af en konkret sag, en ekstern undersøgelse vedr. seksuel chikane og krænkelser blandt de ansatte i organisationen. Ved mødet i onsdags var der i hovedbestyrelsen bred opbakning til nu at foretage en lignende undersøgelse i DJ’s politiske organisation.

"Det er vigtigt, vi foretager en ekstern undersøgelse, da vi i DJ selvfølgelig vil enhver for for seksuel chikane og sexisme til livs. Det skal være både trygt og rart at engagere sig fagpolitisk i DJ", udtaler formand i DJ Tine Johansen.

DJ har en whistleblowerordning, som både medarbejdere og fagligt aktive kan benytte sig af i tilfælde af mistanke om potentielle eller faktiske uregelmæssigheder eller ulovligheder – herunder også seksuel chikane og krænkelser – men Tine Johansen udelukker ikke, at der skal flere tiltag til.

”Vi vil i organisationen forholde os til resultaterne af den eksterne undersøgelse og derefter beslutte, om der kan være behov for handling og andre initiativer”, siger hun.

Undersøgelsen vil blive iværksat hurtigst muligt – og forventes afsluttet inden årsskiftet.

Kommentarer