Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

DJ: Hold dig i gang – for din egen skyld

Det kan give god mening at tage anden beskæftigelse uden for din primære faglighed under længere ledighed. Men det er mest til gavn for din egen motivation og arbejdsglæde, siger karrierekonsulent i DJ.

Taxachauffør, socialpædagog, postbud, kunstner. Karriereteamet i DJ har gennem tiden stødt på mange medlemmer, der for en periode har beskæftiget sig med fagligheder, der normalt ligger et stykke væk fra de primære DJ-fagligheder i medie- og kommunikationsbranchen. Og det kan ifølge karrierekonsulent Lasse Borgwardt Schmidt være en rigtig god idé. Men primært for medlemmernes egen skyld.

”Vi kan se, at man som menneske bliver gladere, mere motiveret og med mere selvværd, når man står op hver morgen og indgår i et arbejdsfællesskab. Og det kan give nogle gode synergier og energier i forhold til at komme tilbage i sit oprindelige yrke. Man holder sig så at sige inde i varmen rent arbejdsmæssigt,” siger han.

Dræbende for motivationen

Lasse Borgwardt Schmidt oplever ikke direkte, at arbejdsgiverne ser det som en afgørende kvalitet, at man har taget andet arbejde i en ledighedsperiode, men det er bestemt heller ikke en ulempe.

”Hvis man spørger arbejdsgiverne direkte, vil de da sikkert sige, at det er positivt, at man har holdt sig i gang i forhold til bare at sidde derhjemme på sofaen. Men det handler for mig at se klart mest om den jobsøgende selv. Det kan være er ikke nødvendigvis skidesundt at være en del af ledighedssystemet, og det kan være dræbende for motivationen at gå rundt derhjemme og blive presset af jobcentret,” mener han.

”For at lande drømmejobbet skal man holde sig skarp og motiveret, og arbejdsgiverne kan altså tydeligt mærke, om du har det rette drev og motivation. Og når du holder dig i gang med anden beskæftigelse, får du altså noget selvværd, stolthed og stamina, som du kan bruge til at lande dit drømmejob i din gamle branche,” siger han.

Kommentarer