Gå til hovedindhold
Bliv medlem

DJ har skaffet over 3 mio. kr. til medlemmerne fra Inkasso- og ophavsretsager i 2022

Hvert år skaffer DJ særligt freelancere og selvstændige penge via inkasso- og ophavsretssager. I 2022 landede det samlede beløb på over tre mio. kr.

Inkasso og ophavsret

Bob Katzenelson

Som medlem af DJ har du adgang til at få kørt sager om brud på din ophavsret og/eller inkassosager over for dårlige betalere. I 2021 hentede DJ på de to områder tilsammen 3.311.272 kr. hjem til medlemmerne:

Inkassosager: 2.292.649 kr.

Inkassosager dækker sager, hvor DJ har hjulpet et medlem med at skaffe et beløb, som en kunde eller arbejdsgiver skylder medlemmet. Det kan være et aftale- eller ansættelsesforhold, hvor modparten ikke kan eller ønsker at betale det aftalte beløb til medlemmet.

DJ's advokater inddriver beløbet til medlemmet og fører evt. sagen videre til domstolene. Omtrent halvdelen af inkassosagerne er konkurser, hvor DJ hjælper de medlemmer, som er lønmodtagere, med at få beløbet dækket  hos Lønmodtagernes Garantifond.

Enkelte sager om brud på ophavsretten kan ende med at blive til inkassosager.

Ophavsretskrænkelser: 1.018.623 kr.

Sager om brud på ophavsretten handler typisk om foto, illustrationer, artikler eller undertekster, der er blevet brugt uden tilladelse, eller hvor krediteringen har været mangelfuld eller helt manglet. Langt størstedelen af de medlemmer, der får hjælp til at forfølge ophavsretskrænkelser, er freelancere eller selvstændige.

Prøv i øvrigt DJ's værktøj til at finde og forfølge tekst-ophavsretskrænkelser, Copyfighter

Kommentarer