Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

DJ glæder sig over udmelding fra kulturministeren om kædeansvar og krav om ordentlige arbejdsforhold

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen varmer op til regeringens udspil om ny medieaftal med meldinger om kædeansvar i mediebranchen, når der uddeles offentlige støttekroner. Et tiltag, DJ har kæmpet for i årevis.

"Når du og jeg betaler skat, og pengene så går videre og bliver brugt til at producere film eller nyheder, så skal det foregå på ordentlige vilkår, og det vil vi gerne stille krav om", siger Ane Halsboe-Jørgensen i et interview i Politiken fredag

Her slår hun fast, at regeringen vil arbejde for at indføre en særlig arbejdsklausul, som sikrer, at der er ordentlige arbejdsforhold på de medie- og filmarbejdspladser, som modtager millioner af støttekroner fra Public Service-puljen eller gennem mediestøtteordningen.

Den melding glæder DJ’s formand Tine Johansen:

”Jeg er virkelig glad for, at kulturministeren ikke vil acceptere, at indholdsproducenter kan tørre ansvaret for dårlige arbejdsvilkår af på underleverandører. Og at Ane Halsboe-Jørgensen har lyttet til de mange, der er stået frem og har fortalt om uacceptable arbejdsvilkår, som det kædeansvar, der nu er forslag om, kan være med til at rydde op i,” siger Tine Johansen

"Forslaget vil også være med til at sikre fair konkurrence på et mediearbejdsmarked, som er præget af internationale giganter. Jeg vil gerne takke alle de kollegaer, der, der har råbt op om dårlige vilkår. Det har betydet noget, kan vi se," siger DJ’s formand.

Også blandt andre aktører er meldingen blevet modtaget med begejstring:

Formand for Dansk Skuespillerforbund, Benjamin Boe Rasmussen skriver på Twitter:

"Dansk film og tv har så høj kvalitet, at det er en del af vores fælles identitet. Men sådan noget skal vedligeholdes. Det ministeren her foreslår er noget, der kan være med til, at en ny Egon kan lægge en plan, at Stewart Stardust kan gå amok, eller Sarah Lund kan få en ny sweater. Man kan ikke slå et pissoir op i Jylland, uden at at man skal leve op til krav om ordentlige løn og arbejdsvilkår. Det skal også gælde for kunsten. Kæmpe skud ud til @AneHalsboe for den her!!"

Det er ikke sat dato på, hvornår regeringen vil offentliggøre sit udspil til en ny medieaftale, men det forventes at ske meget snart.

Kommentarer