Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

DJ glæder sig over K-melding i spørgsmål om moms på kunstnerisk virksomhed

Der bliver alligevel ikke lagt moms på rettigheder for kunstnerisk arbejde, som regeringen ellers har krævet. Oven på en uvildig advokat-redegørelse har Konservative trukket sig fra kravet. Og det er rigtig gode nyheder for særligt de DJ-medlemmer, der laver tv.

Allan Boye Thulstrup

Jacob Nielsen

Det har længe set ud til, at regeringen og folketinget ville pålægge moms på de rettigheder, som fx Copydan administrerer for flere DJ-medlemmer. Regeringen har længe holdt fast i, at en EU-dom pålagde den at lægge moms på kulturel virksomhed, men en uvildig advokatundersøgelse har underkendt den påstand, og det har fået de Konservative til at trække sig fra aftalen. Dermed er flertallet tippet.  

Næstformand i DJ, Allan Boye Thulstrup, glæder sig over udviklingen. 

”Det er rigtig glædeligt, at det nu ser ud til, at der alligevel ikke er flertal for at indføre moms på kunstnerisk arbejde. Det skyldes blandt andet, at en række forskellige rettighedsorganisationer, hvor DJ også sidder med, har gjort et godt stykke arbejde med at oplyse om de faktuelle forhold. På vegne af DJ’s medlemmer vil vi gerne takke både dem, og ikke mindst politikerne, der er imod forslaget, for at tage den helt rigtige beslutning.” 

Hvis kravet om moms på kunstnerisk virksomhed var blevet opretholdt, kunne det have kostet dyrt for særligt DJ-medlemmer, der leverer indhold til tv. Det er estimeret at ekstra-regningen ville have lydt på mere 300 mio. kr. om året. En regning, der ville ende hos slutforbrugeren og som ville have medført et ændret TV forbrug. 

Kommentarer