Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

DJ: Giv dagpengeret til de selvstændige

Giv dagpengeret til de mange selvstændige, uden at de skal nedlægge virksomheden. Sådan lyder et af de konkrete forslag, DJ har fremlagt til de politikere, der i disse timer forhandler om en hjælpepakke til de enkeltmandsvirksomheder med flere, der er hårdt ramt af corona-krisen.

Tine Johansen

Benita Markussen

"DJ foreslår, at de selvstændige, der er medlem af en a-kasse, kan få ret til dagpenge, selv om de ikke forinden nedlægger deres virksomhed", siger DJ’s formand Tine Johansen og fortsætter:

"Jeg vil endda foreslå, at de selvstændige, der ikke er medlem af en a-kasse, får et vindue – for eksempel frem til påske – til at melde sig ind og være dækket med det samme. Det er nu, at det danske dagpengesystem kan vise sin styrke, og det er i hele samfundets interesse, at flest mulige er omfattet af denne forsikringsordning."

Blandt DJ’s medlemmer er der mange, der i den forgangne uge fået aflyst et utal af opgaver: Artikler, fotos og tegninger til medlemsblade og magasiner, rådgivning, undervisning, foredrag, moderatoropgaver til arrangementer så langt frem som Folkemødet på Bornholm og meget andet.

Oftest er opgaverne og arrangementerne aflyst uden nogen form for økonomisk kompensation. Og landet over oplever mange, at de ikke kan få gavn af den aftale, som regeringen og arbejdsmarkedets parter indgik søndag. Det drejer sig om det store antal af enkeltmandsvirksomheder, soloselvstændige, arme-og-ben-virksomheder, løsere tilknyttede, atypisk ansatte, freelancere med flere.

Foruden arbejdsløshedsdagpengene til de selvstændige foreslår DJ desuden, at der gives en statslig garanti til forhøjelser af kassekreditter samt en statslig garanti for henstand med huslejer til selvstændiges kontorfællesskaber, værksteder, atelierer mv.

"Disse forslag løser selvsagt ikke krisen for alle vores hårdtramte medlemmer. Men de er tænkt til at kunne afbøde konsekvenserne så meget, at de selvstændige har mulighed for at komme igennem en svær periode og være klar, når vi er tilbage i normale tider igen", siger Tine Johansen.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.