<> DJ gav RUC-studerende et forspring Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

DJ gav RUC-studerende et forspring

Der var både en Cavling-vinder og en digital chef på programmet, da arrangementet Forspring17 forløb på RUC. Ideen var at bringe de studerende på basis tættere på deres bachelorfag ved at høre fra nogle tidligere RUC’ere, hvordan de er nået dertil, hvor de er i dag.

Mads Kielberg Johansen Forspring17

Jonas Pryner Andersen Forspring2017

 

Fra man starter på sin uddannelse på RUC, til man begynder at studere bachelorfag, går der halvandet år med basisstudier. For at det ikke skal føles så fjernt, arrangerede Dansk Journalistforbunds to studenterorganisationer, Kommunikationsstuderende RUC (KSR) og Dansk Journalistforbund RUC (DJ RUC), eventet Forspring17, der havde til formål at give de studerende det nævnte forspring på deres uddannelser. Hertil var Michael Lund fra Berlingskes gravegruppe inviteret som første oplægsholder. Michael Lund fortalte om, hvordan man går fra RUC-studierne til at vinde den Cavling-pris, han modtog i år sammen med Chris Kjær Jessen og Lars Nørgaard Pedersen for den såkaldte “Gyllegate”.

Netværk, netværk, netværk!

Direkte efterfulgt af oplægget blev de studerende opfordret til at netværke med hinanden. Michael Lund fortalte selv, at han havde fået flere jobs gennem netværk, og han var stor fortaler for vigtigheden af netværk. Ved indtjekning modtog samtlige deltagere enten et rødt eller et guldfarvet hjerteklistermærke. Idéen var, at de skulle teame up med en deltager med et klistermærke i den anden farve og diskutere nogle udleverede spørgsmål.

Digital chef, der fortryder springet fra RUC

Mads Keilberg Johansen, digital chef hos Holm Kommunikation, overtog mikrofonen efter Michael Lund. Hans oplæg havde titlen “Fra basis til digital chef”. Mads lagde ud med at forklare, at han faktisk havde fortrudt, at han havde læst sin kandidat på CBS, og det var tydeligt at det trak i smilebåndene hos RUC’erne efter den kommentar. Der blev lagt vægt på betydningen af det praktikforløb, Mads havde haft under sine studier og forklaret, at han som chef aldrig ville ansætte ud fra et karakterblad.

Caroline & Caroline 

Efter de to herrer tog Caroline Jakobsen og Caroline Kjær Poulsen gulvet. De er begge blevet færdige på RUC i hhv. 2016 og 17, og har landet jobs direkte efter afsluttet uddannelse. Caroline Jakobsen er ansat som Digital Communications Officer hos Henning Larsen Architects, og Caroline Kjær Poulsen som kommunikationskonsulent hos ATP. Begge lagde stor vægt på deres praktikforløb som en udslagsgivende faktor i deres ansættelser. Caroline Kjær Poulsen pegede også på sit frivillige arbejde som bestyrelsesformand for KSR, som en vigtig faktor for hendes CV.

Oplæg fra kombinatøren i kommunikation og journalistik 

Sidste mand på scenen var Rasmus Holsten Stegmann. Udover at være medlem af DJ RUC's bestyrelse, så er Rasmus, modsat dagens øvrige oplægsholdere, stadig studerende på RUC. Han bliver en af de allerførste, der bliver uddannet i både kommunikation og journalistik. Netop denne kombination, der for få år siden ikke var mulig, gav rig andledning til spørgsmål fra salen. I bedste RUCstil sluttede dagen af med endnu mere netværk - denne gang med øl. 

 

 

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.