Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

DJ-formand: "Vi har brug for at tale journalistikken op"

Den frie journalistik er under stigende pres verden rundt. Derfor er der brug for, at vi herhjemme i Danmark bliver bedre til at tale journalistikken op, skriver DJ-formand Tine Johansen i en kronik i Jyllands-Posten få dage før uddelingen af den største journalist-pris uddeles fredag.

Tine Johansen

Benita Marcussen Formand i DJ Tine Johansen

Cavlingprisen uddeles fredag den 3. januar kl. 15.00 på Nationalmuseet

Se de nominerede til Cavlingprisen 2019

Læs mere om Cavlingprisen og find alle tidligere vindere

Drab på journalister, stigende misinformation, selvcensur og trusler og hadsk tale mod journalister på sociale medier. Den frie, kritiske journalistik er under stigende pres både nationalt og internationalt, advarer DJ-formand Tine Johansen om i en kronik i Jyllands-Posten

"Selv om vi i Danmark har en lang og stolt tradition for pressefrihed, kræver de største historier ofte samarbejde på tværs af landegrænser. For de danske journalister betyder det, at det pres og den modstand, som er hverdag for journalister i andre lande, i visse tilfælde rykker tættere på.

Journalister uden grænser (Reporters sans frontièrs) laver årligt et pressefrihedsbarometer, som desværre viser, at det går den forkerte vej med journalisternes sikkerhed også i de vestlige lande. På grund af Donald Trumps fjendtlige tilgang til medier og dertilhørende trusler og voldelige episoder – for ikke at tale om drabet på fire journalister på Capital Gazette i Maryland i 2018 – kategoriseres mediernes vilkår i USA nu som ”problematiske” frem for ”gode” eller ”tilfredsstillende”. En vild udvikling på ret kort tid," skriver hun blandt andet.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.