Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

DJ-formand jubler over genoplivning af barselsfond for selvstændige

Regeringen er blevet enig med sine fire støttepartier om at genindføre barselsfonden for selvstændige. Et mål, DJ - sammen med en række andre aktører - har kæmpe for siden afskaffelsen af samme fond i 2017.

For under en måned siden sad DJ-formand Tine Johansen på beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kontor sammen med en række andre fagforeninger og interesseorganisationer. Eneste punkt på dagsordenen var en genetablering af barselsfonden for selvstændige. Og ministeren var lydhør overfor forslaget, men kunne ikke love andet end god vilje. Nu er regeringens første finanslovsaftale blevet færdigforhandlet sammen med støttepartierne SF, Radikale, Enhedslisten og Alternativet, og inkluderet i aftalen er en genetablering af barselsfonden.

En aftale, der får den helt store tommelfinger opad hos Tine Johansen:

"Der er al mulig grund til at kippe med flaget over finansloven: Barselsfonden for selvstændige sættes i verden! Samtidig siger vi farvel til uddannelsesloft, omprioriteringsbidrag og det forbaskede opholdskrav for dagpengemodtagere. Vi har sammen med gode samarbejdsparter kæmpet for genetableringen af barselsfonden intenst de seneste måneder, og derfor er vi selvfølgelig meget glade for at se det blive til virkelighed," siger Tine Johansen.

Kommentarer