Gå til hovedindhold
Bliv medlem

DJ-formand: Det er fuldstændig uacceptabelt at købslå om kildebeskyttelse

Tine Johansen er dybt oprørt over nye oplysninger i sagen om tidligere FE-chef Lars Findsen, der beskriver, at PET forsøgte at presse ham til at udlevere navne på medarbejdere, der havde været kilder for pressen.

Tine Johansen

Benita Marcussen Formand i DJ Tine Johansen

I en ny bog, der udkom torsdag 13. oktober, giver tidligere FE-chef Lars Findsen sin version af, hvad der skete, da han i december 2021 blev anholdt og sigtet for at røbe statshemmeligheder. I den forbindelse - hævder Lars Findsen - blev der inden en afhøring sagt til ham, at det måske vil gavne ham, hvis Findsen vil afsløre navne på medarbejdere i PET, der har talt med journalister. 

”De siger, at anklagemyndigheden måske vil se på min sag med mildere øjne på to betingelser: At jeg tilstår noget, og at jeg fortæller, hvem pressen har som kilder i PET,” skriver Lars Findsen i bogen. 

Et forslag, der - hvis det er fremsat på denne måde - er dybt forkasteligt ifølge DJ-formand Tine Johansen. 

”Beskyttelse af kilder er et fuldstændig centralt princip for journalister. Hvis vi som journalister ikke kan garantere kilders anonymitet, kan vi ikke få dem til at dele oplysninger, vi er afhængige af. Derfor er en studehandel om centrale kilders anonymitet selvfølgelig fuldstændig uacceptabel. Jeg synes, det er bekymrende, hvis myndighederne har forsøgt at gøre hemmelige kilder og kildebeskyttelsen til en handelsvare,” siger Tine Johansen. 

Kommentarer