Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

DJ er klar med sit Folkemødeprogram

Igen i år kan du møde DJ på Folkemødet - og selvfølgelig følge med hjemmefra i DJ's debatter på livestream og på #djfolkemøde, hvis du ikke skal til Bornholm.

DJ på Folkemødet

Bob Katzenelson

DJ's telt er igen i år placeret på stand F8 - lige ved Allinge Røgeri.

Torsdag d. 14. juni

13.30-14.30: Bladtegner Battle - vi lever af at mobbe!

Kom og se nogle af Danmarks bedste bladtegnere give den gas med live-tegning på scenen. Mød bladtegnerne Bob Katzenelson, Annette Carlsen, Anders Brønserud og Stine Spedsbjerg i en konkurrence om, hvem der er hurtigst med de spidse penne og pensler. Bladtegnerne i Dansk Journalistforbund er berømte for deres karikaturer og kradse kommentarer til små og store begivenheder.
Oplev dem på nærmeste hold og få et par fif og et godt grin med på vejen.

17.00-18.00: Årets pressefoto

Hvilke pressefotos har gjort størst indtryk på os i 2017? Få et udvalg af Årets Pressefoto 2017 introduceret af Politikens fotograf Mads Nissen, der kender historierne bag – og ved, hvad det kræver at indfange virkeligheden i et fotografi. I år blev han for tredje gang tildelt titlen som Årets Pressefotograf. I DJ’s telt vil han fortælle om sit arbejde, der er kendetegnet ved intimitet og nærvær.
Vært er næstformand i DJ, Tine Johansen

Fredag d. 15. juni

13.30-14.15: De nye partimedier

Er det godt eller skidt for den demokratiske proces, når partierne i højere grad opretter deres egne medier uden om pressen? Flere politiske partier på Christiansborg har startet deres egne medier, hvor deres politikere får masser af taletid og sjældent rigtigt kritiske spørgsmål. Hvilken rolle efterlader det de uafhængige politiske journalister?
Vi tager debatten med Bjarne Corydon, tidligere politiker og nuværende chefredaktør på Børsen Marchen Neel Gjertsen, politisk reporter på Jyllands-Posten og formand for Folketingets presseloge Filip Lauritzen, konstitueret pressechef i Det Konservative Folkeparti
og Henrik Sass Larsen, gruppeformand for Socialdemokraterne.
Vært er formand i DJ, Lars Werge

14.30-15.30: Cavlingvinderne 2017: Bullshit

Journalisterne Janus Køster-Rasmussen og Camilla Stockmann vandt årets Cavlingpris for den dokumentariske bog ”Bullshit – fortællingen om en familie”. Mød dem på folkemødet, hvor de vil fortælle om arbejdet med bogen, og deres motivation for at gå i krig med 80’ernes største bandeopgør mellem Hells Angels og Bullshit. For hvad har vi egentlig lært af historien, når det gælder bandekrige og rekrutteringen af unge og rodløse medlemmer?

17.00-18.00: Ulla Terkelsen, Bornholm

Med base i Paris rapporterer Ulla Terkelsen fra hele verden. Hun er kendt og anerkendt for sin evne til at formidle med både indsigt og indlevelse. Af journalistkollegaer bliver hun blandt andet rost for sin måde at gøre det komplicerede enkelt og forståeligt – og altid bevare empatien og en ægte interesse i de mennesker og begivenheder, hun rapporterer om. I DJ’s telt på Folkemødet vil hun blive interviewet af Lars Werge, formand i DJ, om sin karriere og de presseetiske og menneskelige svære valg, man som international korrespondent i verdens brændpunkter bliver udsat for.

Lørdag d. 16. juni

11.00-12.00: Farligste, bedste og sjoveste lokaljournalistik, på Bornholm

Der er masseer af drama, dilemma, konflikt, glæde, sjov og ballade i den nære journalistik, hvor folk bor. På Bornholm er der oven i købet hele fire medier og øen har Danmarks højeste 'bestand' af journalister i forhold til indbyggertallet. Her møder du Thomas Kofoed Poulsen fra Danmarks Radio, Bornholm, Tommy Kaas fra Bornholms Tidende, freelancer Louise Skøtt Gadeberg, Passion Kommunikation og Bjarne Hansen, bornholm.nu. Men allerførst giver Bornholms yngste politiker, udvalgsformand, Maria Fromseier Kjærgaard (S) en karakteristik af det bornholmske medielandskab; hvordan ser det ud, hvilken rolle spiller medierne på Bornholm, hvordan fungerer medier og politikere sammen og hvor er knasterne? Vært og udspørger er Esben Ørberg, redaktør, Foreningen Norden. Arrangør er Dansk Journalistforbunds Kreds 1, som dækker Københavnsområdet og Bornholm.

13.30-14.30 Hvem vandt kommunikationen om OK18?

I nogle hektiske uger i april forhandlede arbejdsgivere og arbejdstager på de offentlige områder ny overenskomst. Danmark var truet af en omfattende konflikt, som ville påvirke hele Danmark. Hvordan gik de forskellige parter til den udfordring rent kommunikationsmæssigt? Hvilke strategier arbejdede de ud fra? Hvordan slap de fra det, og var der en vinder af folkestemningen?
Presse- og informationschef i FOA, Jens-Jørgen Krogh og pressechef i Kommunernes Landsforening, Ida Thuesen lukker op for kommandorummet.
Vært er politisk kommentator Rasmus Jønsson

16.30-17.30: Kritisk sportsjournalistik fra en by i Rusland

Er det muligt at lave kritisk sportsjournalistik, når store sportsarrangementer placeres i lande med elendige forhold for presse og ytringsfrihed? Umiddelbart inden Danmarks første VM-kamp i Rusland tager vi debatten med tre aktører i den danske sportspresse, som alle har gjort sig erfaringer med at skulle navigere i lande med meget dårlige forhold for journalister og den frie presse. Skal man gemme den kritiske pen væk for at sørge for sin egen sikkerhed? Er det overhovedet nødvendigt med kritisk journalistik inden for sportsverdenen? Mød Christian Heide-Jørgensen, sportsjournalist på Politiken Signe Vadgaard, reporter på Discovery Networks, Morten Stig Christensen, Sportschef i Dansk Håndbold Forbund og tidligere journalist og Jan Jensen, sportskommentator på Ekstra Bladet.
Vært: Lars Werge, formand for DJ og tidligere sportsjournalist

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.