Gå til hovedindhold
Bliv medlem

DJ er klar med netværkstilbud

DJ tester en ny model for at kunne tilbyde netværk til medlemmer. Pt. har vi to åbne netværk med begrænset antal pladser. Så sidder du som solo-kommunikatør på din arbejdsplads (digitalt netværk), eller er du redaktør for et (mindre) fagblad (fysisk netværk), kan du søge om at komme med i netværk her til foråret.

Mange af DJ’s medlemmer vil rigtig gerne være i netværk med mulighed for at sparre med kolleger om faglige udfordringer. Derfor har DJ's hovedbestyrelse besluttet at sætte gang i et forsøg med netværk. I første omgang tilbydes tre af slagsen, så hvis du sidder som eneste kommunikatør på din arbejdsplads eller som redaktør af et lille fagblad, så er det nu mulighed for at komme i netværk med andre DJ-kolleger. 

To af netværkene vil være med fysiske møder, og de er for henholdsvis kommunikatører, der sidder alene med deres faglighed på arbejdspladsen, og for redaktører af små fagblade. Det fysiske netværk for kommunikatører er lukket for yderligere tilmeldinger.

Det tredje netværk er digitalt, og der er altså mulighed for at deltage uanset ens bopæl. Dette netværk er også for kommunikatører, der er eneste med denne faglighed på deres arbejdsplads. Her er stadig fem ledige pladser.

”At skabe en god ramme om faglige fællesskaber, hvor medlemmer mødes og gør hinanden klogere, er en helt oplagt indsats for DJ. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu prøver en ny model for netværk, som forhåbentlig viser sig at være både inspirerende og givende for deltagerne”, siger Allan Boye Thulstrup, næstformand i Dansk Journalistforbund – Medier & kommunikation.

En gave til dig selv og til andre

Alle tre netværk skubbes i gang med et kickoffmøde, som finder sted den 6. marts for det digitale netværk og den 7. marts for de to andre.

Det er Susanne Svendsen, der er vært på kickoffmøderne. Hun er tidligere karrierekonsulent i DJ og nu selvstændig karrierecoach og underviser bl.a. DJ-medlemmer i kunsten at blive ”heldig med vilje” og komme godt i gang som selvstændige og freelancere.

På kickoffmøderne bliver deltagerne for første gang præsenteret for hinanden. Samtidig vil de her bl.a. få gode råd og tips til at drive og få udbytte af netværket, til rollen som facilitator, til gode øvelser – og sammen fastlægge datoerne for i alt fem møder, som hvert netværk skal afholde i perioden frem mod oktober.

”At være med i et netværk er ikke kun en gave, som du giver til dig selv. Det er også en gave, du giver til andre. Hvis du er klar til at bidrage aktivt til fællesskabet, så kan et godt netværk til gengæld på rekordtid motivere, inspirere og flytte dig både fagligt og personligt,” siger Susanne Svendsen.

Og det er et godt tip at være hurtig, for hvis der er flere interesserede end pladser, så er hurtig tilmelding et kriterium. Men du skal naturligvis også have den rette faglige profil, og så vil der blive lagt vægt på, at mindst fem deltagere i hvert af de fysiske netværk er klar til at lægge hus til netværksmøder. Det er også et krav, at du kan deltage i kickoffmødet for dit netværk.

Netværkene har i første omgang hver fem møder, så der er mulighed for at evaluere modellen. Netværkene kan naturligvis vælge at køre videre efter projektperioden, og deltagerne kan aftale at supplere møderne med fx fælles deltagelse i KOM23.

Kommentarer