Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

DJ: Digital chikane rammer og lammer vores demokrati

Dansk Journalistforbund vil presse på for at få en national handlingsplan for sikkerhed på nettet. Kun på den måde fremtidssikres ytringsfriheden og den frie, uafhængige presse og vores demokrati, skriver formand Tine Johansen og næstformand Allan Boye Thulstrup i et debatindlæg.

Formandskabet i DJ

Jacob Nielsen

"Politikere, forskere og journalister er nogle af de faggrupper, der længe har talt højt om digitale overfald og krænkelser. Men også f.eks. de helt unge deltagere i underholdningsprogrammet X Factor er udsat for had og chikane på nettet.

Og det rammer ikke kun den enkelte at blive kaldt ”so” og ”luder” eller at modtage trusler om at blive voldtaget eller dræbt. Det rammer også vores fælles samtale i Danmark og dermed vores demokrati, fordi vi som mennesker helt naturligt vil forsøge at undgå trusler og angreb og derfor holder op med at dele viden eller holdninger."

Skriver de blandt andet i debatindlægget i Avisen Danmark

DJ inviterer til virtuelt debatmøde 8. april: Sådan håndterer du digital chikane. Med blandt andre Abdel Aziz Mahmoud, Sanne Søndergaard, Maia Kahlke Lorentzen

Læs mere om digital chikane

Kommentarer