Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

DJ byder ind med forslag til ny lov om arbejdsmiljø

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen efterlyste tidligere på året input til, hvordan en ny lov om arbejdsmiljø kan udformes. En sag, der ligger DJ meget på sinde. Særligt FILM&TVGRUPPEN har bidraget væsentligt til de input, som DJ nu har leveret til ministeren.

Arbejdsmiljø i tv-branchen

Jacob Nielsen

Da beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen tidligere i år efterlyste input fra organisationer og arbejdstagere til arbejdet for at forbedre arbejdsmiljøet i Danmark, var særligt én af DJ's specialgrupper aktiv: FILM&TVGRUPPEN har sammensat en plan med syv punkter, der vil kunne afhjælpe en række af de problemer, som medarbejdere i film- og tv-branchen døjer med til hverdag.

DJ har på vegne af FILM&TVGRUPPEN samt alle sine andre medlemmer nu indsendt forslagene til Beskæftigelsesministeriet, og formand Lars Werge er glad for at få mulighed for at pege på nogle af de ømme tæer rent arbejdsmiljømæssigt.

”Vi er glade for at få chancen for at fortælle beskæftigelsesministeren om nogle af de udfordringer, som vores medlemmer har i deres arbejdsliv. Vi bad derfor vore medlemmer om at byde ind med forslag til forbedringer i arbejdsmiljølovgivningen, og særligt vores kollegaer i Film- og tv-branchen har budt ind. Det skyldes sikkert, at film og tv-branchen er en særligt udsat branche, når det gælder arbejdsmiljøet. De føler sig ofte pressede og procentsatsen af medlemmer, der går ned med stress er for høj,” siger Lars Werge og fremhæver blandt andet følgende udfordringer i branchen:

”Jobløns-kontrakter uden øvre arbejdstid, korttidsansættelser, manglende ansvarsplacering i forhold til sikkerhed og for få krav til og for lidt kontrol af arbejdsmiljøet er er nogle af de ting, der udfordrer medarbejdere i film- og tv-branchen. Vi sætter derfor pris på, at Beskæftigelsesministeriet vil tage et grundigt kig på de vedhæftede ændringsforslag fra FILM&TVGRUPPEN i DJ, for der er plads til- og brug for forbedring af arbejdsmiljøet.”

Beskæftigelsesministeren har selv udråbt arbejdsmiljø som en af regeringens topprioriteter og har bl.a. nedsat en ekspertgruppe, der skal kigge arbejdsmiljøet efter i sømmene.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.