Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

DJ appellerer til udenrigsministeren om at give asyl til afghanske mediefolk

Afghanske mediefolk, der har hjulpet danske journalister og medier gennem de senste mange år, skal tilbydes asyl i Danmark. Det skriver DJ-formand Tine Johansen i et brev til udenrigsminister Jeppe Kofod.

Tine Johansen

Benita Marcussen Formand i DJ Tine Johansen

I disse dage lægges der massivt pres på regeringen for at tilbyde asyl til tolke og andre, der har hjulpet den danske hær og administration i indsatsen i Afghanistan, og som nu risikerer hårde konsekvenser fra Taliban. DJ-formand Tine Johansen opfordrer i et brev direkte til udenrigsminister Jeppe Kofod om, at regeringen ikke glemmer de afghanere, der har hjulpet danske medier og journalister som tolke, stringere, fixere mm. gennem mange år.

"I Dansk Journalistforbund har vi været i kontakt med flere af vores medlemmer, som frygter for de afghanske kollegers liv og helbred. På linje med det stigende krav om, at den danske stat hjælper de tolke mv., der har hjulpet den danske hær og administration, skal jeg derfor meget kraftigt anmode om, at disse afghanske journalister og mediefolk også får et tilbud om asyl," skriver hun i brevet.

Læs hele brevet fra Tine Johansen til Jeppe Kofod

Kommentarer