Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

DJ åbner særlig mailboks kun til henvendelser om sexchikane

Har du været udsat for krænkelser i form af seksuel chikane eller sexisme, kan du nu skrive til en særlig mailboks, der udelukkende tager imod henvendelser om seksuel chikane. Du vil derpå blive kontaktet af en rådgiver fra DJ.

Har du været udsat for seksuel chikane eller sexisme?

Skriv en mail til Dansk Journalistforbunds chikane-mailboks. Så får du hjælp inden for to arbejdsdage

DJ har valgt at oprette en mailkonto udelukkende rettet mod medlemmer, der har oplevet seksuel chikane eller krænkelser. Mailadressen chikane@journalistforbundet.dk sikrer en enkel mulighed for at henvende sig om ubehagelige oplevelser. DJ behandler selvfølgelig alle henvendelser fortroligt og vil på baggrund af henvendelsen finde ud af, hvilken rådgiver, der skal tage kontakt til afsenderen.

En af de mulige kontaktpersoner er arbejdsmiljøkonsulent Tom Hansen. Han er glad for at kunne give medlemmerne mulighed for en direkte vej ind, hvis de har oplevet seksuelle krænkelser eller chikane.

”Seksuel chikane er et område, som vi i DJ tager meget seriøst. Det er et særligt område, som kræver en særlig opmærksomhed fra os. Jeg modtager allerede nu opkald fra medlemmer, der har ubehagelige oplevelser, og jeg vil gerne have flere henvendelser. For seksuel chikane eller krænkelser er ikke noget, man skal gå alene med,” siger han.

Der er ingen tidsgrænse for, hvornår noget skal være sket, førend man kan tage kontakt til DJ. Men der kan være nogle forældelsesbegrænsninger på, hvornår DJ kan være med til at lave juridiske sanktioner. Men Tom Hansen kan godt forstå, at man kan have fået et behov for at henvende sig om ting der er sket selv for længe siden:

”Nogle af de opkald, jeg får, handler om ting der er sket for flere år siden. Men pga. det store fokus på seksuel chikane, der er i medierne lige nu, bliver der rippet op i de gamle sager. Det kan give et fornyet behov for at tale med nogen om det,” siger han.

Rent juridisk forældes krav mod krænkeren efter 3 år og mod arbejdsgiveren efter 5 år. Men selvom DJ ikke nødvendigvis kan føre sager mod en krænker eller en arbejdsgiver, kan det stadig give mening at kontakte DJ og tale med en konsulent om de krænkende oplevelser.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.