Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

”Det favnede bredt, men var skåret ind til benet”

Producer Anne Veis Sauer deltog i sensommeren på DJ og Producentforeningens lederkursus i film- og tv-branchen. Hun anbefaler det til andre og føler, hun er blevet mere bevidst om sin egen rolle som leder.

Anne Veis Sauer

Privat Anne Veis Sauer

Anne Veis Sauer, freelanceproducer i DR Nyheder og chefproducer på Aftenshowet

Hvorfor meldte du dig til kurset?

Jeg synes, at jeg som leder af og til manglede nogle redskaber til at fx at løse de udfordringer, jeg render ind i. min værktøjskasse var halvtom. Og så tænkte jeg, at dette kursus kunne give mig nogle flere redskaber.

Hvordan var det så?

Det var overordnet set superfedt. Et effektivt dryp af alt muligt. En magiterning af forskellige elementer af ledelse; konflikthåndtering, uddybning af ledelsesbegreber, tidsoptimering og alt muligt andet. Det favnede meget bredt, men var samtidig skåret ind til benet. Det kunne jeg rigtig godt lide. Det var kort og godt, essensen var trukket ud og formidlet godt til os.

Hvad fik du med hjem?

Hvert modul havde et budskab, som jeg tog med hjem. Der var vist en der sagde; ”God ledelse handler om at skabe noget, der ikke ville ske af sig selv.” Det synes jeg er en meget fin beskrivelse. Jeg synes, jeg er blevet mere bevidst om, hvordan jeg er som leder og kollega. Jeg er begyndt at tænke mere over spørgsmålet: bliver folk bedre af at arbejde under mig som chef? Det er mit forbandede ansvar, at de gør det.

Hvorfor er det vigtigt med god ledelse i din branche?

Fordi ledelse er undervurderet. Vi har rigtig mange gange set, at det er dygtige journalister, der bliver forfremmet til chefer – men de er ikke nødvendigvis dygtige chefer. I film- og tv-branchen er der rigtig mange, der har en form for uformel ledelse som redaktionschef, mellemleder mm., og de er ofte valgt pga. deres fag-faglighed, ikke deres lederevner. Kombineret med mange og stramme deadlines, resulterer det desværre ofte i, at mange får det skidt af at arbejde i branchen. Det skal vi have ændret på.

Kommentarer