Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

"Det er lidt ligesom efteruddannelse"

Anne Burlund, 31 år, er redaktør for WWF Verdensnaturfondens medlemsblad og sparrer med andre i et netværk for magasinredaktører. Hun fortæller her om sine oplevelser fra netværket.

Anne Burlund

Privat Anne Burlund, 31 år, redaktør for WWF Verdensnaturfondens medlemsblad.

Jeg savnede rigtig meget at sparre med nogen om mine opgaver. Selv om vi er otte i vores kommunikationsafdeling, sidder vi jo med hver vores områder. Så jeg syntes, det lød superfedt, da jeg læste om netværket for magasinredaktører.

Vi er omkring 10 i gruppen nu, og vi kommer fra vidt forskellige arbejdspladser. Jeg kunne jo godt sidde med fem andre ngo-redaktører, men det her giver noget andet. Nogle laver personaleblade, nogle fagblade, nogle rent digitale publikationer – de har helt andre udfordringer, og på den måde kan vi bruge hinandens forskellige erfaringer.

Jeg havde slet ikke tænkt på tidligere, hvad sådan et netværk kunne. Vores møder er strukturerede og planlagte, og man går inspireret derfra. Det er lidt ligesom efteruddannelse.

Jeg har fået mange helt konkrete tips, jeg kunne bruge – fra at oprette et brugerpanel til at styre en ideproces bedre. Men vi diskuterer også redaktørens rolle og fx de interne udfordringer, der kan være på arbejdspladsen – hvor meget redaktionel frihed har man, hvor meget indflydelse har formanden eller direktøren, og kan man selv bestemme, hvad der skal dækkes og hvordan?

Sidst diskuterede vi digitalisering – hvor er fordele og ulemper? Hvad betyder det for indholdet? Skal vi publicere til tablet eller ej? Hvor mange ressourcer kræver det? Det er jo spørgsmål, mange af os spekulerer på. Næste gang har vi planlagt at diskutere brugerinddragelse – hvordan kommer vi bedre i dialog med vores læsere?

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.