Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

"Det blev meget nemmere at tage beslutninger i hverdagen"

Selvstændig journalist og kommunikatør Lone Rubin fandt på DJ's kursus 'Bliv Heldig med Vilje' ud af, hvordan hun kunne præge sin hverdag for at få netop det arbejdsliv, hun vil have.

lone rubin efteruddannelse

Sonnick Jensen

Hvilken efteruddannelse har rykket dig mest?

"Det har nok været Dansk Journalistforbunds karriereudviklingskursus 'Bliv heldig med vilje'."

Hvad gik det ud på?

”Det var et kursus over to dage i at finde ud af, hvilket slags arbejdsliv man vil have. At hive to dage ud af hverdagen og tænke efter, hvad det egentlig er, man vil med sit arbejdsliv, var rigtig godt. Der kom ikke overraskende nyt ud af det, men jeg fik nyt fokus på, hvordan jeg kunne skabe forandringer, som fik mig i retning af det arbejdsliv, jeg gerne ville have.”

Hvilke konkrete resultater skabte det for dig?

”Jeg fik lavet en handlingsplan for, hvordan jeg kunne påvirke mit eget arbejdsliv positivt. For det første fandt jeg ud af, at det er meget vigtigt for mig at være sammen med andre mennesker, når jeg arbejder. Så jeg besluttede mig for, at jeg skulle flytte mit kontor væk hjemmefra og ud. Jeg ønskede også at komme til at arbejde mere med strategisk kommunikation og at samarbejde med nogle, som kunne noget andet end mig.

Tilbage i 2013 lavede jeg så en strategi, som skulle lede hen mod at få et bindende fællesskab med andre. Det er jeg ikke kommet til endnu, men det var medvirkende til, at jeg søgte et EU-forløb ved navn ’Bæredygtig business’ for rådgivere indenfor bæredygtighed. Det handlede om at møde andre fagligheder og arbejde på tværs. Det var en nem beslutning at tage,fordi jeg var helt klar på, hvorfor. Strategien og handlingsplanen bliver løbende justeret, så jeg bruger stadig det, jeg lærte på kurset.”

Et godt råd til andre, der står og skal vælge efteruddannelse?

"Jeg har primært to gode grunde til at vælge kursus: Den ene er, når man har opdaget et nyt område, som man gerne vil arbejde med, men man mangler kompetencer. Den anden er løbende at tilpasse sig det aktuelle marked og mediebillede med fagligt input og inspiration."

Læs også efteruddannelses-portrætter af:

Kommentarer

Jakob Carlsen

FIND DIN EFTERUDDANNELSE

Styrk din karriere med efteruddannelse, som matcher dine faglige ambitioner.

Søren Malmose

HVEM BETALER DIN EFTERUDDANNELSE?

Få vejledning til hvem der betaler din efteruddannelse. DJ har samlet de vigtigste oplysninger til dig der er fastansat, freelancer/selvstændig eller ledig.

Søren Malmose

MEDIERNES EFTERUDDANNELSE