Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Datalæk får DJ til at ændre tilmeldingsprocedure til arrangementer

En teknisk fejl hos en ekstern leverandør medførte i går, at cpr-numre på deltagerne i et DJ-arrangement i kort tid var tilgængelige for de andre deltagere. Oplysningerne blev kun vist til én deltager. Episoden får nu DJ til at ændre procedure omkring tilmeldinger til arrangementer, så datasikkerheden forbedres yderligere.

Et årvågent DJ-medlem var i aftes medvirkende til, at et læk af personfølsomme oplysninger blev opdaget og stoppet, inden andre fik adgang til dem. I tilmeldings-appen opdagede en deltager i et arrangement, at det i kort tid var muligt at få adgang til de andre deltageres cpr-numre. Hun kontaktede DJ, som fik den eksterne leverandør af tilmeldingssystemet til at lukke ned for hele deres system. Det var således kun et enkelt medlem, der fik adgang til cpr-numrene. Lækket opstod som følge af en programmeringsfejl hos leverandøren af tilmeldingssystemet.

Leverandøren har nu rettet fejlen og igangsat en undersøgelse af, hvordan fejlen kunne opstå og gå igennem. DJ har underrettet de berørte medlemmer og beklager episoden, som desuden er anmeldt til Datatilsynet.

Datalækket får nu DJ til at ændre procedure for tilmelding til arrangementer, så deltagere ikke længere skal oplyse cpr-nummer. Brugen af cpr-nummer var lavet for at gøre tilmeldingen lettere for deltagerne, men datasikkerheden vil i fremtiden blive prioriteret højere.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.