Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Danwatch: ”En overenskomst er en naturlig del af vores udvikling som medie”

DJ har netop indgået en overenskomst for Danwatch. Direktør og redaktør Jesper Nymark er glad for aftalen og lægger vægt på, at nye medier har brug for en anden type overenskomster, end de traditionelle og veletablerede.

Danwatch er et mindre og relativt ungt medie, der laver klassisk, kritisk graverjournalistik. Ifølge direktør og redaktør Jesper Nymark har de ansatte altid haft arbejdsvilkår, som han som arbejdsgiver har kunnet stå inde for, og  som kontinuerligt er blevet forbedret år for år. Men med onsdagens formelle indgåelse af en overenskomst med DJ, er der nu kommet formelt papir på vilkårene. Og det er et naturligt skridt for Danwatch som medie, siger han:

”Vi har aldrig haft noget i mod at indgå en overenskomst, men indtil nu har vores fokus været på at opbygge en bæredygtig forretning på at lave den journalistik, vi brænder for. Vi har som medie været igennem en radikal omstilling, og derfor har en overenskomst ikke været førsteprioriteten hos os. Men vores ansatte har hele tiden haft ordnede forhold og ikke efterspurgt en overenskomst,” siger Jesper Nymark.

Alligevel er han glad for, at DJ tog initiativ til at forhandle en overenskomst med Danwatch hjem.

”Vi er kommet til et sted i vores udvikling, hvor en overenskomst var et naturligt næste skridt, fordi det er lykkes os at konsolidere os som et nyt medie, der laver prisvindende journalistik fra hele verden. Det har dog også været vigtigt for os, at en overenskomst blev lavet ud fra de vilkår og forhold, vi arbejder under som den type medie, vi er. For man kan ikke bare sammenligne os med etablerede medier som fx Politiken og lave samme slags overenskomst hos os,” mener han.

Det handler blandt andet om den måde, Danwatch er finansieret på, som er via mediestøtte, gennem finansloven, donationer fra brugere og fonde samt indtjening fra samarbejder med andre medier.

”Vi har lagt vægt på, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle, og derfor har vi fx ikke en betalingsmur på vores site. Og vi opfordrer DJ til at forholde sig til, at nye mediehybrider, som os selv, har brug for en mere tidssvarende aftale, end de gamle mediehuse. Og det synes jeg, DJ har haft en rigtig fin forståelse for i vores forhandlinger, og vi har landet en aftale, som var bedre, end hvad begge parter forventede til at starte med,” siger Jesper Nymark.

Kommentarer