Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Dansk opbakning til norske teksteres protestaktion

En række norske tekstere har fra starten af denne uge valgt at sige nej til at arbejde for det store internationale tekstningsfirma BTI. Årsagen er firmaets meget lave takster, som ikke kun gør sig gældende i Norge, men også i resten af de nordiske lande.

Penge

Jakob Carlsen

”Også i Danmark ligger BTI’s takster meget langt under de øvrige firmaer, hvor DJ har lavet rammeaftaler”, fortæller Amalie Foss, der er formand for FBO, teksternes specialgruppe i DJ.

Hun håber på, at de norske teksteres aktion vil få BTI til at forstå, at de er nødt til at hæve taksterne, og at det kan få en afsmittende effekt også i Danmark.

Både DJ og de øvrige nordiske forbund støtter de norske teksteres protest mod de lave takster, og DJ-formand Tine Johansen fortæller, at DJ allerede har kontaktet BTI og er ved at sætte et møde op med emnet takststigninger på dagsordenen.

”Vi håber på, at det kan blive et fællesnordisk møde, da problemet jo er gældende på tværs af landegrænserne”, siger Tine Johansen.

Kommentarer

Charlotte Armstrong

tor, 08/08/2019 - 11:13

BTI har presset priserne ned i hele Norden i årevis. Hele markedet lider under det. Tekstning er ikke som at samle stoleben. Alle sanser er på, og præcist sprog og kreative løsninger er ikke noget, der kommer på akkord. Smertegrænsen, for hvor mange minutter man kunne tekste på en dag,
var nået for flere år siden. Jeg støtter de norske tekstere MAX!! Og jeg håber, de svenske og danske BTI-tekstere vil følge trop.

Kenneth Krabat

tor, 08/08/2019 - 19:33

Dumpingpriser- og lønninger for at få små og dedikerede selvstændige og freelancere tll at konkurrere med deres egne priser og egne fagfæller? BTI skal tvinges til at sætte deres avance ned - f.eks. ved boycot som hér. Alternativet er at de professionelle stille og roligt bliver erstattet af amatører uden samme dedikation, som leverer google-oversættelser for de lavere honorerer (forståeligt nok).

Det samme så man, da det danske marked eksploderede i TV-kanaler: Kvaliteten faldt, og kun de virkelig store (stats)kanaler kunne levere varen. (Andre ville ikke betale for kvalitet - og teksterne fik aldrig genudsendelseshonorar)

PS: Kvaliteten blev holdt gennem dedikation hos de stålsatte og de professionelle.