Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Chefredaktøren på fagbladet Journalisten, Øjvind Hesselager, stopper efter godt otte år på posten

Øjvind Hesselager fratræder som ansvarshavende chefredaktør for fagbladet Journalisten. Det sker efter aftale med Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse. Der vil hurtigst muligt blive konstitueret en chefredaktør, og stillingen bliver slået op først på efteråret.

Formand for DJ, Lars Werge, udtaler: 

”Øjvind har en stor del af æren for, at vores fagblad står så stærkt, som det gør, blandt mediefolk generelt og i særlig grad blandt vores medlemmer”, siger Lars Werge, formand for DJ og talsmand for HB.

”I samarbejde med redaktionen har Øjvind gennemført en løbende digitalisering og total omstilling af fagbladet. Han har styrket journalistikkens gennemslagskraft med en effektiv og tidssvarende inddragelse af sociale medier, samtidig med at det trykte magasin har bevaret sin status overfor en voksende og meget krævende målgruppe,” siger Lars Werge.

”Dermed har DJ samlet fået et af dansk fagpresses stærkeste medier, der på afgørende vis bidrager til at synliggøre forbundet,” tilføjer han.

Senest har Øjvind været primus motor for redesignet af Journalistens hjemmeside, der har fået stor ros fra læserne.

”Øjvind har været en passioneret redaktør, som har lagt liv og sjæl i udvikling af bladet. Men hans journalistisk kompromisløse linje har også slidt på relationen mellem parterne, og DJ er nået til et punkt, hvor der må en ny person på posten som redaktør for Journalisten for at skabe en anden og ny relation,” siger Lars Werge.

Øjvind Hesselager udtaler:

”Jeg er glad for anerkendelsen af mit arbejde og stolt over det, jeg har nået sammen med redaktionen. Jeg er sikker på, at redaktionen nok skal føre bladet godt videre under en ny redaktør – den er Danmarks dygtigste.”

”DJ skal altid spille en nøglerolle i ambitionen om at sikre og udvikle kvaliteten af frie og uafhængige medier med højt journalistisk indhold. Fagbladet har i mine år bestræbt sig på at gå forrest i den kamp gennem en kritisk og fair dækning, der varetager medlemmernes interesser. Også i situationer, hvor det på den korte bane kunne gøre ondt på DJ.”

”I en tid med hård kritik af medierne, har jeg vogtet nidkært om den journalistiske etik. Og selv om vi er gået til stålet, kan jeg notere, at Pressenævnet i min tid aldrig har fundet anledning til kritik. Det synes jeg i al beskedenhed, at også udgiveren Dansk Journalistforbund skal være stolte af.”

Kontakt formand Lars Werge for yderligere oplysninger på 27 25 80 32.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Camilla

fre, 06/28/2019 - 14:54

Blev han fyret efter at have ytret sig frit på twitter?
Mystisk det kommer så tæt på den sag, ikke?

#censur