Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Charlotte Harder bliver ny kommunikations- presse- og afdelingschef i DJ

DJ har besat den ledige stilling i forbundet som kommunikations- og pressechef. Valget er faldet på Charlotte Harder, der kommer fra en stilling som engagementsdirektør i Folkekirkens Nødhjælp, og som inden da har haft en lang karriere i mediebranchen.

Charlotte Harder

Sille Veilmark

DJ har ansat en ny kommunikations- og pressechef med en lang og bred erfaring med ledelse inden for medie- og kommunikationsbranchen. Charlotte Harder kommer direkte fra en direktørstilling i Folkekirkens Nødhjælp, hvor hun har haft ansvaret for fundraising, presse, kommunikation, kampagner og frivilligt arbejde i genbrugsbutikkerne. Før Folkekirkens Nødhjælp har hun haft flere forskellige ledende roller i DR, blandt andet på Deadline, som Udlandschef i DR Nyheder og som redaktør på Horisont.

Charlotte Harder glæder sig nu til at begynde et nyt kapitel som leder i en organisation, hvor hun kan komme til at arbejde indgående med en række områder, som hun brænder for.

”Jeg er meget optaget af, hvordan DJ kan byde ind i forhold til fremtidens (og nutidens) arbejdsmarked, hvor rigtig mange medlemmer arbejder på en helt anden måde og med nogle andre rammer og vilkår, end de gjorde for 30 år siden. Hvad kommer en øget digitalisering til at betyde for medlemmernes arbejdsliv? Det er emner, hvor jeg gerne vil være med til at styrke DJ’s stemme. Derudover har jeg altid været meget optaget af pressefrihed og ytringsfrihed. Det er områder, der bliver udfordret på nye måder i fremtiden, og hvor jeg gerne vil bidrage til at sikre, at DJ markerer sig stærkt og tydeligt,” siger hun.

Igennem sine forskellige ansættelser har Charlotte Harder været vant til at arbejde sammen med mange forskellige faggrupper, og hun ser det som en styrke, at DJ favner bredt inden for medie- og kommunikationsområdet.

”Jeg har altid arbejdet sammen med mennesker, der har haft en anden faglighed, end min egen. Tekstere, fotografer, grafikere og mange flere. Og det har beriget mig at arbejde sammen med folk, der kan noget andet, end jeg kan. Så jeg synes, det er en stor styrke, at DJ repræsenterer en bred skare af fagligheder, selvom jeg også godt ved, at det måske ikke altid er helt gnidningsfrit. Og jeg glæder mig til at arbejde med kommunikation og tilbud til alle faggrupper,” siger hun.

Charlotte Harder tiltræder 1. marts.

Charlotte Harder er gift med chefredaktør for Altinget, Jakob Nielsen.

CV for Charlotte Harder

Engagementsdirektør, Folkekirkens Nødhjælp, april 2020 (konstitueret fra november 2019)
Overordnet ansvar for det brede danske engagementsarbejde – fundraising, presse, kampagner og frivilligt arbejde i f.eks. genbrugsbutikker. Ledelsesansvar for tre gruppeledere med tilsammen cirka 50 medarbejdere. Medlem af direktionen.

Medie- og kampagnechef, Folkekirkens Nødhjælp, maj 2019
Ansvarlig for kampagner, fundraising og engagement, netværksarbejde, pressearbejde, branding og kommunikation samt fokus på politisk interessevaretagelse og presserådgivning af den øverste ledelse.

Mediechef, Folkekirkens Nødhjælp, marts 2018
Pressearbejde og presserådgivning, branding og kommunikation på tværs af organisationen.

Ledende redaktør, Deadline, DR2, 2016 til 2018
Strategisk udvikling af Deadline og nye programmer til både radio og tv, digitalt og SoMe fokus, medarbejderudvikling.

Udlandschef, DR Nyheder, 2015 til 2016
Daglig leder for godt 40 medarbejdere, dækning af store nyhedsudviklinger på radio, tv og net, journalistisk linje og udvikling, budgetstyring, medarbejderudvikling.

Journalistisk chef for udlandsredaktionen, DR Nyheder, 2014 til 2015
Ansvar for journalistik linje, prioritering og koordinering, etik og udsendte i risikoområder.

Reporter og redaktør med base i Washington DC, DR Nyheder, 2011 til 2014
International politik og USA fra alle vinkler. Radio, tv og net.

Redaktør og redaktionsleder på udenrigsmagasinet Horisont, DR Nyheder, 2008 til 2011
Modernisering af et klassisk tv-format, forandringsledelse. Værtserfaring og tilrettelæggelse af Horisont på P1. Udvikling af ”Verden ifølge Gram” til P1.

EU-korrespondent for DR Nyheder, 2006 til 2008
Dybt indblik i EU, europæisk og international politik.

Tidligere erfaring som redaktør på TV Avisen samt reporter i DR Nyheder. Ansættelser hos Berlingske Tidende, TV2 Nyhederne og Ritzaus Bureau samt en periode som freelancer.

Kommentarer