Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Brigitte Alfter tildeles Carsten Nielsen legatet på 20.000 kroner

Brigitte Alfter er på delegeretmøde 2019 blevet tildelt Carsten Nielsen legatet på 20.000 kroner, og en bronzefigur af Jørgen Haugen Sørensen.

Carsten Nielsen

Jonas Ahlstrøm Brigitte Alfter får overrakt Carsten Nielsen legatet af formand Lars Werge på delegeretmøde 2019.

Lars Werge, formand i DJ, begrunder blandt andet valget af den prisbelønnede crossborder- og data-journalist Brigitte Alfter med, at hun indbegrebet af samarbejde og journalistisk fællesskab:

"Hun boltrer sig i stofområdet 'europæisk politik', som andre måske vægrer sig ved at træde ind i, fordi det er så kompliceret stof.

Brigitte Alfter har været helt central for, at så mange europæiske journalister arbejder sammen over grænserne i dag. Hun har f. eks. været:

  • Engageret i SCOOP siden 2005 – SCOOP støtter, via Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ) undersøgende journalister i Østeuropa
  • medstifter af den årlige europæiske konference for data og undersøgende journalister – Dataharvest. Brigitte videreudviklede det, og på otte år er det vokset fra 30 til knap 500 deltagere fra cirka 50 lande
  • medstifter af journalismfund.eu, som skaffer midler til research for grupper af undersøgende crossborderjournalister. For dette fik hun i 2013 Leipzig Prize for the Freedom and the Future of the Media
  • medstifter af Wobbing Europe, et netværk af journalister, som arbejder for offentlig indsigt i EU’s og nationalstaternes administration."

Legatet er oprettet til minde om Dansk Journalistforbunds grundlægger og drivende kraft gennem mere end 10 år, journalist og tidligere forbundsformand Carsten Nielsen.

Legatet og skulpturen gives til et forbundsmedlem, der ”med udtryksmæssig gennemslagskraft har præget samfunds­- og kulturdebatten, eller som har markeret sig ved en særlig faglig indsats”.

Læs hele Lars Werges begrundelse 

Se de tidligere modtagere af Carsten Nielsen Legatet

Kommentarer