Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Bonnier Publications trækker varslet lønnedsættelse tilbage

”Vi er i DJ glade for den aftale, der netop er blevet indgået. Både fordi den har en principiel karakter og viser, at vores medlemmer kan have tillid til, at en indgået aftale overholdes. Og fordi resultatet har vist os styrken i at rykke tættere sammen”, siger næstformand i DJ Tine Johansen.

Tine Johansen

Benita Markussen

20. september offentliggjorde Bonnier Publications en spareplan, der udover en række opsigelser blandt andet betød, at otte layoutere blev varslet ned i løn. Lønnedgangene havde en værdi af cirka en halv mio. kroner.

"Vi mener, det er i strid med overenskomsten at varsle medarbejderne ned i de personlige løndele - og at det i øvrigt ville slå skår i tilliden til de aftaler, DJ fremover kan indgå med Bonniers ledelse", siger Tine Johansen.

Siden udmeldingen i september 2018 har DJ været i dialog med Bonniers ledelse om sagen, og torsdag den 15. november blev der underskrevet to aftaler. En med DJ og en med tillidsrepræsentanterne om de lokale forhold.

Tillidsrepræsentanterne hos Bonnier Publications har under hele forløbet holdt statusmøder med medarbejderforeningen og i øvrigt holdt medarbejderne orienterede.

Der har under hele forløbet været opbakning fra medarbejderne.

”Tillidsrepræsentanterne har løftet en vigtig opgave. De har sammen med medarbejderne hos Bonnier fået sendt et tydeligt signal om, at vi ikke vil finde os i, at man sætter medarbejdere, her layouterne, ned i løn”, siger Tine Johansen

Målrettet efteruddannelsesprogram

Udover aftalen om at droppe den varslede lønnedsættelse, har DJ desuden taget hul på overenskomstforhandlingerne 2020 med ledelsen og aftalt, at ferietillægget reduceres med 0,5 procentpoint. En besparelse på cirka 250.000 kroner.

Ledelsen hos Bonnier Publications har tilkendegivet, at de agter at finde de resterende cirka 250.000 kroner på anden vis. Blandt andet ved at reducere antallet af medarbejdere.

Tillidsrepræsentanterne har desuden aftalt med ledelsen, at der afsættes 75.000 kroner til et målrettet efteruddannelsesprogram for alle layoutere – også til dem, der er blevet afskediget på grund besparelserne.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.