Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Beskæftigelsesministeren om barselsfond for selvstændige: Viljen er der

”Genopliv barselsfonden for selvstændige.” Sådan lød det i oktober i en kronik fra DJ og 10 andre aktører, som mener, at en barselsfond kan få flere kvinder til at springe ud som iværksættere. I dag fredag mødtes de med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Delegationen til møde med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard

Alexander Nepper Delegationen til møde med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard

Læs kronik på Altinget.dk om genoplivning af barselsfond for selvstændige

Foruden DJ består alliancen af følgende:

Peter Joakim Kofler, formand, Dansk Iværksætterforening

Lone Engberg Thomsen, formand, Teknisk Landsforbund

Anette Laursen, landsformand, Virksomme Kvinder

Lars Qvistgaard, formand, Akademikerne

Lise Johansen, direktør, Kvinderådet

Connie Mikkelsen, formand, Danmarks Organisation for selvstændige Frisører & Kosmetikere

Tina Lambrecht, formand, Danske Fysioterapeuter

Karsten Mølgaard Jensen, direktør, Ase

Camilla Gregersen, formand, Dansk Magisterforening

Ane Buch, direktør, SMV Danmark

Forbundskontoret på Gl. Strand var her til morgen fyldt med formænd og direktører fra de 11 aktører, der står bag ønsket om at genoplive den barselsfond for selvstændige, som den forrige regering nedlagde.

Anledningen var dagens møde med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, som har inviteret til drøftelse af muligheden for en ny barselsfond.

DJ’s formand Tine Johansen oplevede stor velvilje og nysgerrighed fra ministerens side, da hun forklarede, hvorfor dette er en aktuel dagsorden for DJ.

”Jeg fortalte ministeren, at vi i mediebranchen i øjeblikket oplever, at for eksempel fotografer bliver fyret i stor stil og bedt om at starte som selvstændige i stedet. Man vil gerne have deres fleksible arbejdskraft, men vil ikke være med til at skabe trygge rammer om dem, eksempelvis når det gælder barsel. Derfor kæmper vi i DJ for at skabe et arbejdsmarked, hvor der er mere ligestilling mellem lønmodtagere og selvstændige, ” fortæller hun.

”Og så vil en barselsfond for selvstændig selvfølgelig være med til at sikre flere kvindelige iværksættere. Der er uden tvivl et stort uudnyttet potentiale, når kun 25 % af nye virksomheder stiftes af kvinder”, siger Tine Johansen.

Stor velvilje, men ingen konkrete løfter

Selvom beskæftigelsesministeren var lydhør, ville han ikke lægge sig fast på en konkret model. De 11 aktører lagde ellers et forslag på bordet.

”Han sagde, at regeringen har et ønske om flere kvinder skal have mulighed for at blive selvstændige og iværksættere, men der er også nogle dilemmaer i det, og derfor vil han ikke endnu lægge sig fast på en konkret model. Han lovede os, og at det er noget regeringen vil arbejde videre med. Så viljen er der. Det vil vi selvfølgelig holde ham op på,” siger Tine Johansen.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.