Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Beskæftigelse: DJ klar med ekstraindsats

Dansk Journalistforbund har i kølvandet af et stigende antal ledige skruet op for ressourcerne på karriererådgivning. Alle medlemmer får feedback på ansøgninger og CV indenfor fire dage. Og dag-til-dag sparring op til en jobsamtale.

Job

Jenz Koudahl

Samfundskampen mod COVID 19 har også sat sine tydelige spor blandt medlemmerne af Dansk Journalistforbund. 9,6 procent er ledige, blandt A-kassen AJKS’ medlemmer, ud fra den sidste måling den 18. november. Det er ifølge et notat fra Danske A-kasser den højeste ledighedsprocent blandt landets A-kasser. 

Derudover har COVID 19 skabt en generel usikkerhed, også blandt de fastansatte, fordi virksomhedernes langsigtede planer måske har forandret sig, og flere medlemmer end normalt har deres arbejdsliv til genovervejelse.

Heldigvis går det den rigtige vej med ledigheden, ifølge AJKS-direktør Linda Garlov seneste udtalelse i Journalisten.

Men selvom antallet af ledige DJ-medlemmer er faldende, og der stadig er stabilt med nye stillinger at søge, har DJ fundet det rigtigt at gøre en ekstra indsats på beskæftigelsesområdet.

”Vi er i ekstraordinære tider, og det er vores kerneopgave i DJ at støtte og hjælpe medlemmerne på alle de måder, vi kan komme i tanke om. Desværre kan vi ikke skabe en masse nye stillinger, men vi kan hjælpe vores ledige medlemmer med at være bedst muligt klædt på, når de søger de job, der er”, siger Allan Boye Thulstrup, næstformand i DJ.

Feedback på ansøgninger og CV

Forbundet har blandt andet opprioriteret den generelle feedback på medlemmernes ansøgninger og CV.

”Det har vi gjort, fordi vi ved, at hver situation er individuel og kræver personlig betjening”, siger Mads Løkke Rasmussen, karriererådgiver i DJ.

Ekstraindsatsen fra DJ’s side betyder, at du som medlem kan forvente at få feedback på aktuelle ikke-afsendte ansøgninger indenfor fire hverdage, hvis du sender: Jobopslag, ansøgning, CV og resultaterne af din research. Desuden tilbyder DJ medlemmerne coaching op til en jobsamtale fra dag til dag.

Find inspiration og gode råd på DJ’s hjemmeside om udarbejdelsen af ansøgning og CV.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.