Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Anne Katrine Lund modtager KOM-prisen 2022

Strategisk rådgiver og Ph.d. i retorik Anne Katrine Lund er årets modtager af KOM-prisen.

Anne Katrine Lund

Mikkel Inumineq

KOM22-konferencen 5. maj blev årets vigtigste pris i kommunikationsbranchen uddelt. I år går den til Anne Katrine Lund, der i mange år har arbejdet med rådgivning inden for strategi, ledelse og kommunikation.

”Jeg er meget stolt af at få KOM-Prisen 2022 efter store akademiske koryfæer som Christian Kock, Winni Johansen og Finn Frandsen. Den gang, jeg som den første danske ph.d. i retorik, med stor tvivl besluttede mig for at forlade Københavns Universitets akademiske rammer for det såkaldte ”virkelige liv”, lovede jeg mig selv at blive ved at inspirere kommunikationsfaget med høj faglighed, forskerens nysgerrighed og praktikerens aktive erfaring. Det har lige siden været mit pejlemærke i min egen rådgivning, i mine mange bøger og i min undervisning fx i certificeringen af over 250 strategiske rådgivere og talrige interne akademier i de største danske organisationer. Prisen er en skøn bekræftelse af, at den høje faglighed værdsættes, og at det at turde at vedblive at være konstruktivt irriterende gør en forskel,” siger Anne Katrine Lund om KOM-prisen.

Læs mere om KOM-prisen og se jurymedlemmerne

Juryens tale til årets vinder

"Nu skal vi uddele årets KOM-pris. …

Hvilke ord vil i sætte på kommunikationsfagets udvikling gennem de seneste årtier. Kommunikation er blevet forretningskritisk, faget er blevet langt mere specialiseret med SoMe, Public Affairs og lignende discipliner som har knopskudt gennem årene.

Men skal vi pege på en ting, som alle i branchen har talt om og mærket på egen krop, så er det udviklingen fra producent til rådgiver. Det er vi stadig mange, der bokser med i det daglige. Årets modtager har ikke kun sat sig for at udvikle sine egne kompetencer, men har løftet hele branchen.

Hvad er k-faget? Er det teori eller praksis? Et virksomhedens spejl eller vindue? Er vi producenter eller rådgivere? Gode spørgsmål, som kræver gode svar. Årets modtager har svaret på dem alle.

Teori & praksis

Kforums mission har altid været at forbinde teori og praksis, så teorien bliver mere anvendelig, og praksis mere teoretisk begrundet. 

Det er netop, hvad der har optaget årets prismodtager i årevis. Her er et menneske og en kommunikatør, som år efter år har kæmpet for kommunikationen som fag. Altid brændende optaget af, hvordan vi kan blive bedre sammen som profession, hvis vi deler vores erfaringer og teoretiske indsigter.

Spejl & vindue

Årets prismodtager har været et spejl og et vindue for branchen på en og samme tid. Et spejl til at se os selv og ikke mindst finde mod og selvtillid i det flotte spejlbillede, når vi skulle op på direktionsgangen for at gøre en forskel.

Men også et spejl til at se vores mangler og usikkerheder i en verden, hvor alle er kommunikatører, og konstante kriser og den tekniske udvikling stiller krav til livslang læring og efteruddannelse. Et vindue ind til andre kommunikationsfolk, faglige indsigter og viden. Et vindue, hvor man kan se tilbage til antikken og se sig selv i de græske dialoger, men også et vindue, der klæder os på  til en ny fremtid og hvad den må bringe  af metavers og vilde samfundsproblemer, som vores organisationer skal forholde sig til.

Producent & rådgiver

Vi vil ikke bare være producenter, har vi kommunikationsfolk råbt i mange år til alle, som vil lytte. Vi vil nemlig også være rådgivere – og gerne kun toprådgivere af topledelsen.

Så enkelt er det bare ikke i virkeligheden. Her har årets prismodtager holdt fast i, at rådgivning og producent er to sider af samme sag. Hvis du skal og vil rådgive, må og skal du kunne producere – og omvendt. Gode råd er dyre, men værdifulde råd er ubetalelige, fordi de bygger på dyrekøbte praktiske erfaringer. 

Årets prismodtager har hjulpet os som kommunikationsfag og -folk, fordi hun kan rumme, rammesætte og ikke mindst rykke os i forhold til dilemmaerne om teori versus praksis, spejl versus vindue og producenter versus rådgiver.

Årets KOM-pris går til Anne Katrine Lund for hendes mangeårige indsats for kommunikationsfagets fremme."

Kommentarer