Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Anna Lins seks råd til DJ’s studerende

”Vær dit mest autentiske selv og stop med at cosplaye, at du er en hurtigknepper-type”. Her giver tv-værten Anna Lin sine seks råd til de studerende, som drømmer om en fremtid i mediebranchen.

Anna Linn

Heidi Lundsgaard Anna Linn

Anna Lin har en to-årig talentholdsuddannelse fra DR i bagagen og har derfor fået en ”bagdør til branchen”. På grund af den, har hun både masser af erfaring og en ung alder på samme tid. Helt grundlæggende mener Anna, at det vigtigste er at være et menneske, som man kan mærke.

Anna Linns 6 råd til studerende:

1. Lad dig mærke

"Jeg glemmer mig selv, hvis jeg hele tiden prøver at regne ud, hvad det er, som de andre vil have. Det, der har givet pote for mig, er at bruge min mavefornemmelse som kompas, når jeg skal formidle ting."

Derfor råder Anna Lin dig til at lukke øjnene for omverden og i stedet lytte efter dig selv.

"Hvis man kommer til at have følehornene for meget ude og tænker for meget på, hvorhenne man skal justere sine talenter for at passe ind, så kan folk ikke mærke dig. Så har du al følelse ovre i andre mennesker i stedet for dig selv."

Hvis andre kan mærke, hvem du er, og at du står ved dig selv, så har du allerede fulgt Anna Lins vigtigste råd. Men er du i tvivl om, hvordan man kan mærke sig selv, så læs næste råd.

2. Skriv dagbog

Anna Lin har altid været in tune med sin intuition. Det ser hun som sin karrieres største force og for at nå derhen, er Anna Lins andet, og meget vigtige, råd til dig: Skriv dagbog.

Når du skriver i din dagbog, så skriver du til dig selv. Det er vigtigt, fordi du her kan mærke, hvad du brænder for. Spørg dig selv om hvad det er, du gerne vil ind i mediebranchen for, og hvad er det, som du vil fortælle? Svarene vil hjælpe dig med at finde din sti, og du kan mærke dig selv mere, når du skriver dem og dine daglige tanker ned.

3. Stil dig, hvor heldet kan finde dig

Så når du har færdiggjort dagens note i dagbogen, og du kan mærke din gamle barndomsdrøm røre på sig igen, så tør at sige den højt.

Det er vigtigt at sige sine drømme højt for at andre kan mærke, hvem du er, og hvad du går og håber på. Det er også vigtigt, fordi det bliver nemmere for heldet at finde dig, hvis du tør fortælle om det, som du gerne vil.

At stille sig, hvor heldet kan finde dig, var et råd fra Anna Lins mor, som hun selv bruger hver dag. Hvis man ikke helt ved endnu, hvad man drømmer om, så kan man også lokke lidt held til sig ved at fortælle om sig selv.

4. Fortæl om dig selv

Anna Lin er ikke uddannet journalist, og derfor er faglighed også en anden størrelse, når man kommer fra Talentholdet. Her kan personlighed betyde lige så meget som faglighed, hvis ikke mere. Derfor bliver det også vigtigt at stå ved den.

"Man behøver ikke være farverig og larmende og al mulig for at blive set, men det er vigtigt, at man kan mærke dig, når man møder dig. At du ved, hvem du er, og at du viser, at du er klar til at bruge det i fællesskab med andre."

Det handler ikke om at være ekstrovert, understreger Anna Lin, men om at gribe muligheden for at vise sin karakter, når den byder sig.

Det kan være på dine sociale medier, men det kan helt lavpraktisk også være i dit tøjvalg. Tag hellere din lyserøde yndlingssweater på til praktiksamtale fremfor den hvide professionelle skjorte, hvis du ikke føler dig som dig selv i den.

Hvis du fortæller om dig selv, bliver det også (jf. råd nummer 3) nemmere for heldet at finde dig.

5. Hav bløde spidse albuer

Netværk er ikke et barometer, som du selv optimerer og kan putte på din LinkedIn. Det er hvordan du er med andre mennesker, og derfor er det også vigtigt at du viser dig selv, sådan så du bedst kan samarbejde med dem.

"Jeg har opfundet et udtryk, der hedder bløde, spidse albuer. Jeg ved godt, at jeg skal gøre mig bemærket, men jeg gør det på en blød måde. Det er ikke på bekostning af andre, for så er det også de rigtige mennesker, der finder dig."

Hvis du cosplayer, at du er en hurtigknepper-typer til praktiksamtaler og får et praktiksted med den kultur, så får du i følge Anna Lin et helvede. Så vis i stedet dig selv og gør dig bemærket med dine bløde, spidse albuer. Så tiltrækker du automatisk mennesker på din bølgelængde, som du kan føle dig tryg ved og deler værdisæt med.

Men! Hvis du nu er en hurtigknepper-type, som alle synes er irriterende, så vær det. Så lander du forhåbentlig en praktik, hvor folk ikke synes du er så irriterende, men måske faktisk sjov og omgængelig.

6. Vær dit mest autentiske selv, det er vigtigt for dig selv og branchen.

"Det er så kedeligt, at alle kommer ud og tror, at de skal være som branchen er. Folk leder altid efter noget, som de ikke har set før. Det betyder ikke, at det skal være så nytænkende, at det sprænger alle skalaer. Men mere bare, at alle gerne vil arbejde sammen med et menneske, som de kan mærke."

 

I følge Anna Lin er der er altid behov for at der bliver tænkt nyt og for nye stemmer. Det kan være rigtig farligt bare at prøve at passe ind, for så rykker branchen sig ikke nogen vegne.

Kommentarer