Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Angreb på vores værdier bag det åbne samfund

Dansk Journalistforbund og fordømmer sammen med forbundets specialforening Danske Bladtegnere på det kraftigste den terrorhandling, der lørdag og søndag har fundet sted i København med to uskyldigt dræbte.

 ”Det er et alvorligt angreb på vores frie samfund, at det skal være forbundet med livsfare at holde debatarrangementer. Vi vil have et samfund, hvor vi har en fri og åben dialog, for det er sådan vi udvikler vores demokrati,” siger formanden for DJ, Mogens Blicher Bjerregård, som også sender sine tanker til de dræbtes efterladte.

Formanden for Danske Bladtegnere Lars Refn oplever igen, at tegnerne er kommet i fokus og siger: ”Vi har som bladtegnere oplevet at være blevet skubbet forrest i kampen mod ekstremismen. Vi ønsker blot at kunne udføre vores arbejde. Jeg håber, at alle ser gruen i at bruge terroren i et åbent samfund og i stedet slår ring om vores frihedsværdier.”

Mogens Blicher Bjerregaard udtaler endvidere:

”Voldshandlingerne i København viser, at det er afgørende, at vi har fokus på sikkerheden. Politiet og PET har gennem årene gjort et stort arbejde for netop sikkerheden, men episoderne i weekenden understreger, at selv den robusthed ikke er nok. Vi har så også oplevet, at politiet har handlet og meget åbent sørget for god information.”

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.