Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Aldersgrænsen er hævet til 58 år for at tegne en lønsikring

AJKS og DJ har forhandlet en lønsikring for medlemmer med en ny aldersgrænse, som blandt andet tilgodeser den voksende gruppe af medlemmer, der fortsætter arbejdslivet som selvstændige efter de 55.

Tine Johansen

Benita Marcussen

Lønsikring

Som medlem af AJKS, DJ’s a-kasse, har du mulighed for at tegne en fordelagtig lønsikringsaftale. Du kan sikre op til 90 procent af din nuværende løn inkl. dagpenge og andre ydelser. Læs mere om muligheden for lønsikring her

Formand for DJ og AJKS Tine Johansen er glad for, at direktør for AJKS Linda Garlov har fået forhandlet den her aftale hjem, der hæver den nuværende aldersgrænse fra 55 til 58 år.

”Selvom jeg er glad for, at vi nu får inkluderet flere medlemmer i en eventuel lønsikring, er jeg grundlæggende imod, at det er nødvendigt for vores fælles medlemmer at skulle tegne sådan en. Men som dagpengesystemet desværre har udviklet sig de seneste år, kan jeg godt forstå, at medlemmerne vælger at sikre sig på anden vis – så ud fra omstændighederne er jeg glad for, at aldersgrænsen er blevet hævet”, siger Tine Johansen.

Medlemmerne skal have tegnet lønsikringen, inden de bliver 58. Altså til og med 57 år, og så løber den frem til måneden før, de fylder 63 år. Andre positive tiltag ved den genforhandlede lønsikring er, at den er gratis, når man er ledig, og at selvstændige og projektansatte også kan tegne den.

Vi lever forskellige liv – også som 55-årige

Tine Johansen mener, at vi på et strukturelt plan skal følge med udviklingen – både i arbejdslivet og i livet generelt.

”Vi lever som 55+ årige i dag meget forskellige liv. Nogle har skolebørn og mange år med behov for fast indkomst foran sig, hvor andre har et langt og intenst arbejdsliv bag sig og derfor andre behov for måske at drosle lidt ned", siger hun og fortsætter:

"Vi bliver nødt til at tilpasse arbejdsmarkedet den fleksibilitet og diversitet, vi oplever blandt de 55+ årige i dag, så du ikke automatisk stemples som ældre, når du når en vis alder”, slutter Tine Johansen.

Den nye lønsikring rummer flere nye og forbedrede vilkår – få et indblik i muligheden for lønsikring

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.