Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Abdel Aziz Mahmoud vinder KOM-prisen for at fortælle de usynliges usynlige historie

Journalist, foredragsholder og forfatter Abdel Aziz Mahmoud får årets KOM-pris for at bringe sig selv i spil i sin kommunikation for en større sags tjeneste.

Abdel Aziz Mahmoud

Jeanne Kornum Abdel Aziz Mahmoud vandt KOM-prisen 2018

 ”Årets modtager sætter sig selv, sit liv, sit valg og sin familie i spil for at fortælle de usynliges usynlige historie. Ærligt og målrettet gribes ud af og om rollen som dobbelt eksileret etnisk minoritet og homoseksuel. Ikke som offer, men som agent for anerkendelse”, sagde chefredaktør for K-Forum Timme Bisgaard Munk blandt andet om valget af Abdel Aziz Mahmoud som vinder af årets KOM-pris.

Abdel Aziz Mahmoud sagde blandt andet i sin takketale, at vi har brug for nogen, der tager stilling blandt journalister og kommunikationsfolk: 

"Vi rapporterer jo bare, lyder det fra medierne, mens de skriver om metoo, ISIS og white supremacy. Men oplagstallene går op, seertallene går op – og man tager ikke stilling."

Han sagde endvidere, at det inspirere folk, at han har taget politikken ud af sine pointer.

"Når politikere taler om projekter og mentorordninger, hvor kvinder med anden etnisk baggrund skal lære at cykle, taler jeg om venskaber. Når politikerne taler om, at mænd og kvinder med anden etnisk baggrund skal i arbejde, taler jeg om kollegaer. Og det virker."

Abdel Aziz Mahmoud udgav i 2017 bogen ”Hvor taler du flot dansk”, der med både humor og skarphed blev et dagsordensættende indlæg i debatten om indvandrere og integration.

Ud fra sit eget personlige ståsted fortæller han i bogen om udfordringerne ved kulturmødet mellem de arabiske og vestlige traditioner. ”Hvor taler du flot dansk” vandt Læsernes Bogpris 2017.

Læs mere om KOM-priserne

Se årets vinder af Kampagneprisen

Kommentarer