Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

52 projekter er foreslået til Cavlingprisen 2017

Cavlingkomiteen skal i år finde de nominerede til Danmarks mest prestigefyldte journalistpris blandt 52 forskellige projekter.

Cavlingprisen

Jakob Carlsen Lars Nørgaard, Chris Kjær Jessen og Michael Lund fra Berlingske vandt Cavlingprisen i 2016.

Cavlingprisen uddeles hvert år til en journalist eller en gruppe af journalister i samarbejde, der i særlig grad har udvist initiativ og talent i det foregående år.

Prisen blev indstiftet 18. december 1944 i anledning af journalistforbundets 40 års dag og til minde om forbundets stifter, journalisten og forfatteren Henrik Cavling (1858-1933).

Sidste år vandt Berlingskes Chris Kjær Jessen, Lars Nørgaard Pedersen og Michael Lund for en lang dækning af forløbet omkring landbrugspakken.

Læs mere på DJ’s Cavlingsider

Så er der deadline, og Cavlingkomiteen, med ny formand Kaare Sørensen i spidsen, skal i år vurdere 52 projekter, som er foreslået til Cavlingprisen.

Fristen udløb mandag klokken 12 middag, og det er altså nu op til Cavlingkomiteen at blive enige om de projekter, der skal nomineres til den mest prestigefyldte pris i den danske medieverden.

Efter nomineringen af de stærkeste projekter gennemgår komiteen de nominerede forslag, og der findes en vinder ved et møde i begyndelsen af januar. Cavlingprisen uddeles som regel den første fredag i januar.

Du kan se alle de foreslåede projekter på DJ’s hjemmeside.

Der er 52 foreslåede projekter, og det er 3 flere end sidste år, hvor 49 projekter var blevet foreslået til Cavlingprisen.

Vinderne af prisen blev i 2016 Berlingskes Chris Kjær Jessen, Lars Nørgaard Pedersen og Michael Lund for en lang dækning af forløbet omkring landbrugspakken, som var en af hovedårsagerne til, at daværende fødevareminister Eva Kjer Hansen stoppede som minister. Dækningen er også kendt som 'Gyllegate'.

Læs mere om sidste års Cavlingvindere fra Berlingske her

Cavlingkomiteen består af:

Formand Kaare Sørensen, redaktør for sociale medier på TV2

Lars Rugaard, journalist, medejer og konsulent i medierådgivningsvirksomheden Rugaard & Hvidtfeldt

Søren Flytkjær, nyhedsvært, reporter og morgenredaktør på P4 Nordjylland

Janni Gjersen Hansen, freelancer og graverjournalist for en række medier

Se alle vindere af Cavlingprisen siden 1945 her

Kommentarer