Gå til hovedindhold
Bliv medlem

43 journalistiske projekter er i spil til Cavlingprisen 2023

Ved onsdagens deadline for indlevering af forslag til Cavlingprisen 2023 var der indleveret 63 forslag på 43 forskellige journalistiske projekter. 8. december bliver sløret løftet for, hvem der bliver nomineret og skal møde op i Arbejdermuseets festsal 5. januar 2024 til selve uddelingsfesten.

Cavlingprisen 2022

Jacob Nielsen Det var Frederik Hugo Ledegaard Thim fra DR, der modtog Cavlingprisen 2022.

Dansk Journalistforbund har siden 1945 uddelt Cavlingprisen til en eller flere journalister, der i det forgangne år har udvist en særlig grad af initiativ og talent. Cavlingprisen bliver uddelt den første fredag i januar, og det er Cavlingkomiteen der udvælger, hvilke af de foreslåede projekter, der skal nomineres og hvem der i sidste ende skal have overrakt prisen. Alle kan indsende sit forslag.

Se alle tidligere vindere af Cavlingprisen

Det står nu klart, hvem der er i spil til at modtage Danmarks vigtigste journalistiske pris, Cavlingprisen. Et af følgende 43 journalistiske projekter vil modtage hyldest fra en fyldt festsal på Arbejdermuseet 5. januar 2024 og få den ikoniske Cavlingstatuette med sig hjem til kaminhylden.

De 43 projekter udgøres hver især af en eller flere journalister, som forslagstillerne mener har udvist særligt initiativ og talent i løbet af 2023. Nogle af projekterne er blevet foreslået af flere forskellige afsendere. Nu skal de fem medlemmer af Cavlingkomiteen så i gang med at gennemlæse, -lytte og/ eller -se alle forslagene igennem, inden de den 6., 7. og 8. december sætter sig sammen og udvælger typisk 3-5 projekter, der bliver nomineret til Cavlingprisen. De nominerede offentliggøres i løbet af fredag den 8. december fra Cavlingprisens profil på X (@cavlingprisen) samt her på hjemmesiden.

Og 5. januar er komiteen altså klar til at løfte sløret for den endelige vinder af prisen. Arbejdermuseets festsal er igen i år ramme for uddelingen, og der er åbent for alle interesserede.

Antal projekter er rettet fra 44 til 43, da et projekt ikke levede op til formkravene ved deadline.

Kommentarer