Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

3 gode råd til din praktiksøgning

KaJ-formand Astrid Louise Jensen giver med baggrund i sin egen praktiksøgning i foråret tre velmente råd til efterårets praktiksøgning

1 Læs alle opslag

Man kan måske være fristet af at skimme hurtigt igennem listen af opslag og kun læse opslag fra medier, man kender. Men det er meget vigtigt at læse alle opslag. Der kan gemme sig nogle perler i bunken, som man ikke havde forestillet sig. Og måske endda på steder, hvor det er meget mere realistisk at få en jobåbning, når man er færdiguddannet, end det er på de traditionelle medier.

2 Spar på pengene

Jeg har set masser af eksempler på medstuderende, der har brugt tusindvis af kroner på visitkort, hjemmesidekodning, professionelle fotografer mm. Lad være med det. Det er ikke kvaliteten på dit materiale, der kvalificerer dig til en praktikplads. Print visitkortene selv, lav din hjemmeside i Wordpress, få din kæreste til at tage et billede af dig. Det kan endda ende med at blive mere personligt.

3. Vær god ved hinanden

Jeg oplevede desværre, at der opstod en ubehagelig tys-tys-stemning på skolen, da jeg søgte praktik. Folk ville ikke sige, hvordan samtalerne var gået, eller hvem de snakkede med. Det gav en dårlig alle mod alle-stemning. Drop det. Drop rundsavene på albuerne, vær ærlige, når folk spørger, behandl hinanden ordentligt, hjælp hinanden. Lige pludselig sidder I måske som kollegaer på et praktiksted og skal arbejde tæt sammen.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.