Gå til hovedindhold
Bliv medlem

FreelancePrisen 2014 til Kirsten Skaaning og Tom Nervil

Redaktøren for Ældre Sagen Nu og redaktøren for Ældre Sagen Nyt blev de glade og stolte modtagere af årets eftertragtede pris, som specialgruppen i Dansk Journalistforbund hvert år giver en kunde, der samarbejder med freelancere på forbilledlig måde.

Stefan Kai Nielsen

Ved en festmiddag lørdag aften på LO-skolen i Helsingør blev redaktør Kirsten Skaaning og redaktør Tom Nervil afsløret som vindere af FreelancePrisen 2014. Med stående ovationer gav de omkring 100 freelancere ved middagen udtryk for, at det var et populært valg. Udover æren og en vingave, fik de to redaktører overrakt en portrættegning af dem selv, lavet af tegneren Karina Bjerregaard.

Redaktørerne fra Ældre Sagen var blevet indstillet af journalist Nana Toft, der i sin begrundelse blandt andet skrev, at de:

  • er fantastiske i deres oplæg til historien
  • elsker at freelancere selv graver sig ned i historien og ser egne vinkler og perspektiver
  • er gode til at rose og give konstruktiv feedback – og til at motivere
  • er åbne for forhandling i forhold til prisen. De forstår udmærket, hvad det vil sige at bruge tid på en historie.
  • er eminente som sparringspartnere undervejs.
  • er loyale og de inviterer altid til møder face-to-face.

Prisen blev indstiftet i 2009, hvor den gik til Poul Monggaard, fagbladet Spejlet og Steen-Lynge Pedersen, fagbladet TIB. I 2010 gik prisen til Anna-Lise Aaen, Idényt, i 2011 til Lisbeth Maindal, redaktør på Ergoterapeuten, i 2012 til  Magisterbladets ansv. redaktør Mogens Tanggaard. Sidste år gik prisen til forstander Ole Hjuler, Blå Kors Pensionat Taastrup.

Se og hør Tom Nervils og Kirsten Skaanings flotte og vedkemmende taler i forbindelse med overrækkelsen. 

Kommentarer