Gå til hovedindhold
Bliv medlem

FreelanceGruppen har fået to kritisk politiske revisorer

De skal fremover kontrollere, om bestyrelsen har arbejdet i henhold til vedtægter og generalforsamlingens beslutninger, og de skal følge arbejdsprogram og tjekke beretningen.

Jens Anders Wejsmark Sørensen

Lars Rugaard og Gunvor Bjerre blev, efter et forslag fra bestyrelsen, på lørdagens generalforsamling, valgt som kritisk politisk revisorer – og det med totalt flertal. En kritisk politisk revisor, der vælges på generalforsamlingen hvert år, holder øje med, at  bestyrelsens arbejde sker i henhold til vedtægter og generalforsamlingens beslutninger, og følger op på arbejdsprogram og beretningen. Derudover fungerer revisorerne som gode sparringspartnere til bestyrelsen, og kan være med til at kvalificere debatten. De to ubestikkelige revisorer får ingen løn for det ærefulde hverv.

Lars Rugaard siger: 

Jeg er glad og stolt over, at jeg nu er kritisk politisk revisor med ret til at praktisere. Demokrati har ry for at være den mest besværlige styreform, og det kan jo få ledere til at glemme idealerne og snuppe de hurtige smutveje til resultaterne uden om demokratiske procedurer. Derfor skal der være nogen, der følger med i, hvad der sker. Jeg vil gøre det til min opgave at følge med i bestyrelsens politiske arbejde  i forhold til medlemmerne og omverdenen - både på Gammel Strand og andre steder - og sige til ved det første tegn på faneflugt.

Gunvor Bjerre siger:

Jeg takker for valget til det ærefulde hverv som kritisk politisk revisor i Freelancegruppen. Jeg vil fremover nu være tvunget til at læse ALLE bestyrelsesmøde-referater, nyhedsbreve m.m.... og som det kom frem på generalforsamlingen, bærer det jo lønnen i sig selv. Men jeg betragter det som en win-win situation, idet det vil tvinge mig selv til at stramme de faglige balder – og forhåbentlig også bestyrelsens! Et af de væsentligste arbejdsområder vil være at holde gruppens arbejdsprogram op mod virkeligheden...og som genvalgt fanebærer ved jeg jo, at det ikke nytter at holde fanen så højt, at man ikke kan nå jorden.

Kommentarer