Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

DJ’s reaktion på dom i Se & Hør-sagen

Se og Hør-sagen har i dag fået sin afgørelse i byretten. Både betingede og ubetingede straffe i Danmarkshistoriens største sag mod medierne. Lars Werge tager dommene til efterretning. Der er brug for at genopbygge den journalistiske troværdighed, der har lidt et knæk.

I sagen får den såkaldte tys-tys kilde fra Nets halvanden års ubetinget fængsel.

Forhenværende chefredaktør Henrik Qvortrup får et år og tre måneders fængselsstraf, heraf tre måneder ubetinget.

Journalisterne Kenn B. Rasmussen og Kasper Kopping får fire måneder betinget fængsel.

Forhenværende chefredaktør Kim Henningsen får et års betinget fængsel.

Forhenværende chefredaktør Per Ingdal frifindes.

Derudover er to mediefolk blevet dømt efter at have erklæret sig skyldige, mens Aller Media har fået en bøde på ti millioner kroner.

DJ’s formand Lars Werge afholder sig fra at bedømme strafudmålingen:

”Det er ikke op til mig at bedømme om straffenes størrelser er de rigtige. Det er domstolenes afgørelser, og de dømte har mulighed for at anke dommene. Det er en ekstraordinær sag, så jeg kan godt forstå, hvis man har brug for at tænke sig godt om i forhold til, om man vil prøve en højere retsinstans".

”Det er en alvorlig og enestående sag i dansk pressehistorie. Og dommene afspejler også, at det er en ekstraordinær sag. Der er seks mediefolk, der er blevet dømt i sagen, og bare det viser sagens enestående karakter og ulykkelige karakter”, siger Lars Werge, formand for Dansk Journalistforbund.

”Det er en sag, der desværre har haft store omkostninger for den journalistiske troværdighed, og sagen er desværre og helt uretfærdigt gået ud over andre medier end Se og Hør, der dagligt arbejder helt reelt og etisk korrekt.”

Lars Werge mener, at der stadig er behov for at arbejde med at genopbygge tilliden til medierne

”Vi har en stor opgave i at bygge troværdigheden op, og derfor er jeg også glad for, at hele mediebranchen har taget afstand til Se & Hørs metoder. Vi har fortsat et stort behov for, at samle kræfterne om at genskabe tillid, og lære af Se og Hør-sagen”

”Der har været taget nogle helt uacceptable metoder i brug på Se og Hør, og det har været udtryk for en rådden kultur, hvor de ansvarlige ledere ikke har været deres ansvar bevidst. Jeg tror og håber, at sagen har betydet et opgør med den kultur og de metoder, der har været en del af Se og Hør sagen.”

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.